Hoppa till innehållet
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g

1h 45min

4

Medel

Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.

Ingredienser

Sjömansbiff

Instruktioner

  1. Hacka löken. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan). Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.
Tips

Kolla även in receptet på en mer grytaktig sjömansbiff, som blandar armoer av svagdricka i en härlig helhet.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 365 kJ / 87 kcal 1644 kJ / 390 kcal
Fett 2.1 g 9.6 g
- varav mättat fett 1.1 g 4.8 g
Kolhydrat 9.6 g 43.3 g
- varav sockerarter 1.1 g 4.8 g
Protein 7 g 31 g
Fiber 0.9 g 3.9 g
Salt 0.4 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Kommentarer (2)

  1. Går tyvärr inte att se måtten på kryddorna

    1. Hej! Övergången för våra receptuppdateringar har ibland behandlat våra äldre recept lite styvmoderligt. Här lite tydligare:

      1 kruka timjam
      20 g smör
      7 st kryddpeppar
      några nypor salt
      några nypor svartpeppar
      2 st lagerblad
      1 st buljongtärning
      5 dl vatten

Spara

Till inköpslistan