Siirry sisältöön
One pot lihapata

One pot lihapata

Kunnon Karjalanpaisti 500 g

8

30min työaika | 1t 45min kokonaisaika

Helppo

Yhden kulhon herkullinen lihapata on parasta ruokaa kylmänä talvipäivänä! Kunnon karjalanpaistilihat ja iso kasa juureksia, sipulia ja herkkusieniä haudutetaan mureaksi. Myös perunat kypsyvät kätevästi padan joukossa. Helppoa, riittoisaa ja maukasta!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon Karjalanpaisti 500 g
  • 3 kpl porkkanaa
  • 2 kpl lanttua
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 5 kpl salottisipulia
  • 2 kpl keltasipulia
  • 3 kpl tomaattia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 4 dl omenamehua
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 7 kpl kiineää perunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja leivittämiseen
  • 2 rkl öljyä ruskistamiseen
  • vettä

Ohje

Kuori ja lohko porkkanat, lantut ja palsternakka. Kuori kaikki sipulit. Halkaise salotti- sekä valkosipulit ja lohko keltasipulit. Lohko tomaatit ja halkaise herkkusienet.

Pyörittele lihat vehnäjauhoissa ja ruskista ne rypsiöljyssä isossa padassa. Lisää pataan kaikki kasvikset perunoita lukuun ottamatta. Lisää pataan myös sienet, tomaatit, kasvisliemikuutiot, tomaattipyree, omenamehu, suola, pippuri ja laakerinlehdet. Lisää pataan vettä sen verran, että kaikki raaka-aineet peittyvät. Hauduta 45 minuuttia.

Lohko huuhdellut perunat ja lisää pataan. Hauduta toiset 30 minuuttia tai kunnes lihat ovat pehmenneet.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 425 g
Energia 258 kJ / 61 kcal 1097 kJ / 261 kcal
Rasva 1.6 g 6.6 g
- josta tyydyttynyttä 0.3 g 1.3 g
Hiilihydraatit 6.7 g 28.4 g
- josta sokereita 3.8 g 16.2 g
Proteiini 4 g 18 g
Ravintokuitu 1.5 g 6.3 g
Suola 0.5 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Pataruoat Talvi

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle