Hoppa till innehållet
One pot köttgryta

One pot köttgryta

Riktig Karelsk stek 500 g

8

30min tillagningstid | 1h 45min total tid

Lätt

Allt i en och samma gryta, herr Snellmans one pot-underverk mättar många munnar och bjuder på en fest för smaklökarna.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktig Karelsk stek 500 g
  • 3 morotter
  • 2 kålrot
  • 1 palsternacka
  • 5 schalottenlök
  • 2 gullök
  • 3 tomat
  • 3 vitlökslyftor
  • 200 g champinjon
  • 2 Grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl äppeljuice
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 7 fast potatis
  • 3 msk vetemjöl till panering
  • 2 msk olja för stekning
  • vatten

Instruktioner

Skala och klyfta morötter, kålrötter och palsternacka. Skala samtliga lökar. Halvera schalottenlökarna och vitlöken och skär den gula löken i klyftor. Skär klyftor av tomaterna och halvera champinjonerna.

Vänd köttet i vetemjöl och bryn i olja i en stor gryta. Lägg i alla grönsaker, men vänta med potatisen. Lägg även i svamp, tomat, buljongkuber, tomatpuré, äppelsaft, salt, peppar och lagerblad. Tillsätt så mycket vatten att alla ingredienser täcks. Låt puttra i 45 minuter.

Skär de sköljda potatisarna i klyftor och lägg i grytan. Småkoka ännu i en halvtimme, eller tills köttet har mjuknat.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 425 g
Energi 258 kJ / 61 kcal 1097 kJ / 261 kcal
Fett 1.6 g 6.6 g
- varav mättat fett 0.3 g 1.3 g
Kolhydrat 6.7 g 28.4 g
- varav sockerarter 3.8 g 16.2 g
Protein 4 g 18 g
Fiber 1.5 g 6.3 g
Salt 0.5 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Grytor Vardagsmat Vinter

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan