Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä

Täytetyt paprikat tuovat sopivasti vaihtelua arkeen ja maistuvat monelle, sillä täytettä on helppo tuunata mieleisekseen. Nämä jauhelihalla täytetyt paprikat saavat muhia uunissa puoli tuntia ennen tarjoilua. Paprikoiden ruokaisa täyte sisältää Snellmanin Kunnon jauhelihaa, juustoa ja smetanaa. Kesällä paprikat valmistuvat hyvin myös grillissä.

4 45 min

Ainekset

  • 400 g paistijauheliha
  • 1 muna
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 prk smetana
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 4 pientä paprikaa

Täytetyt paprikat — Ohje

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, korppujauhot, smetana ja kananmuna.
  2. Mausta seos ripauksella mustapippuria ja suolaa.
  3. Leikkaa paprikoista kansi irti ja täytä. Voit myös halutessasi halkaista paprikat pituussuunnassa.
  4. Kuorruta täytetyt paprikat juustolla ja aseta kannet takaisin juustoraasteen päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Vinkki!

Gluteenittomat täytetyt paprikat valmistuvat jättämällä pois korppujauhon.

Täytetyt paprikat vaihe vaiheelta – Katso resepti videolta

Tämä täytetyt paprikat -reseptivideo löytyy myös YouTube-kanavaltamme.

Kokeile myös täytetyt kesäkurpitsat -reseptiämme.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Täytetyt paprikat valmistuvat puolessa tunnissa

Täytetyt paprikat uunissa ovat ehdottomasti niitä nopeimpia arkiruokia, jotka pelastavat kiireisen perheenäidin tai -isän silloin, kun lapsille on saatava jotain hyvää – ja vähän äkkiä!

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä ja ilman riisiä on suoraviivainen ohje, jossa pääosaa näyttelee kunnon jauheliha. Paprikoitakaan ei tarvitse esikypsentää, kun täytät ne kypsäksi paistetun jauhelihan sijaan raa’alla jauhelihataikinalla. Raaoista raaka-aineista tehdyt täytetyt paprikat ilman riisiä ovat sekä nopeampia että maukkaampia, sillä uunissa paprikoiden sisällä kypsyvä rasvainen jauheliha antaa paprikoille pehmeyttä ja mehevyyttä.

Tästä Herra Snellmanin täytetyt paprikat -ohjeesta on karsittu kaikki turha, mutta halutessasi voit lisätä raakaan jauhelihataikinaan esimerkiksi pekonia, juureksia, jalopenoja, oliiveja, kapriksia tai vaikka sieniä! Tulisemmasta ruoasta pitäville Herra Snellmanilla on myös tämä täytetyt paprikat chipotle- ja chorizotäytteellä -ohje. Lisää ruokaisuutta täytetyt paprikat puolestaan saavat esimerkiksi keitetystä riisistä,  kvinoasta, couscousista tai ohrasta.

Tuliset chipotle & chorizo täytetyt paprikat

Gluteenittomat täytetyt paprikat

Gluteenittomat täytetyt paprikat valmistuvat helposti jättämällä pois ohjeessa käytetyn korppujauhon.

Täytetyt paprikat grillissä

Helpoiten täytetyt paprikat kypsyvät uunissa, mutta ne voi valmistaa ne myös grillissä, jolloin paprikat saavat herkullisen kesäisen maun.

Välimerelliset täytetyt paprikat

Välimerellistä twistiä täytettyihin paprikoihin saa helposti lisäämällä paprikoiden täytteeseen fetajuustoa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Italialaiset täytetyt paprikat

Italian makuja täytettyihin paprikoihin saa lisäämällä täytteeseen valkosipulia, italialaista salsiccia-makkaraa ja tomaattimurskaa. Kruunaa koko komeus vielä parmesaanilla ja basilikalla, niin makumatka Italiaan voi alkaa.

Täytetyt paprikat texmex-täytteellä

Texmex-fiilistä täytettyihin paprikoihin saa helposti maustamalla jauhelihan tacomausteella ja lisäämällä täytteeseen salsaa. Lisää paiston jälkeen paprikoiden päälle vielä ranskankermaa ja limeä.

Täytetyt paprikat hävikkiä hyödyntäen

Täytetyt paprikat on siitä kätevä ruoka, että täytteen sekaan voi heittää lähes kaikkea, mitä jääkaapin perukoilta löytyy. Sekaan mahtuu niin juustonkannikat kuin vajaa tomaattimurskatölkkikin sekä tuorejuuston loput. Myös kasvikset, kuten kesäkurpitsa, tomaatti tai porkkana sopivat täytteeseen mainiosti.