Makkarakeitto

Makkarakeitto kunnon lenkkimakkarasta

Perinteinen makkarakeitto saa erityisen herkullisen maun, kun se tehdään Kunnon lihaisasta makkarasta, johon ei ole lisätty lainkaan fosfaattia. Kun haluat nopeasti ja vaivattomasti maukasta arkiruokaa, kunnon makkarakeitto on oiva valinta. Höyryävän kuuma keitto lämmittää myös ihanasti kylminä syys- ja talvipäivinä.
Kokeile ja onnistu – Herra Snellmanin maukas makkarakeitto-ohje, ole hyvä!

4

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 5 perunaa
  • 1 pala purjosipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 1 lihaliemikuutio
  • maustepippureita
  • ripaus suolaa
  • vettä
  • persiljaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Makkarakeitto — Ohje

  1. Kuori juurekset ja kuutioi ne. Laita juurekset kiehumaan sillä aikaa kun kuorit ja kuutioit perunat.
  2. Kuutioi lenkki ja ruskista palat hienonnetun sipulin kera voissa pannulla.
  3. Laita kaikki ainekset kattilaan, lisää vettä tarvittaessa niin että kaikki ainekset peittyvät.
  4. Anna makkarakeiton kiehua noin 20 minuuttia kunnes perunat ja juurekset ovat pehmeitä.

Vinkki!

Halutessasi voit korvata makkarakeiton reseptistä purjon, porkkanan ja lantun keittojuurekset-pakastepussilla.

Tutustu myös tähän aasialaisilla mauilla tuunattuun thaimaalaisen makkarakeiton reseptiin sekä tähän härkäpapuja ja pinaattia sisältäävään makkarakeittoon grillimakkarasta. Eikä unohtaa sovi myöskään Herra Snellmanin perinteisen makkarakastikkeen reseptiä.

Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit