Borssikeitto nakeilla

Borssikeitto nakeilla 2

Ku ite tekee -blogin borssikeitto nakeilla yllättää herkullisuudellaan. Jos viimeiset muistosi tästä mainiosta ruuasta ovat kouluajoilta, kannattaa ehdottamasti antaa borssikeitolle uusi mahdollisuus. Nappaa resepti talteen ja kokeile ensi kerralla tavallisen nakkikeiton sijasta!

Ainekset

  • 560 g Kunnon kuoreton nakkimakkara
  • 4 rkl voita
  • kaali
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 juuriselleriä
  • 4 punajuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 tuoretta timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa & pippuria
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • smetanaa tarjoiluun

Borssikeitto nakeilla — Ohje

  1. Suikaloi kaali ja muut vihannekset. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi. Kuumenna isossa kattilassa nokare voita. Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset. Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät. Keitä hiljalleen puolitoista tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja lisää pilkotut nakit. Anna kiehua vielä puolisen tuntia ja tarkista maku. Tarjoile keitto smetanan kera.
Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä