Rysk rödbetssoppa med knackkorv

Borssikeitto nakeilla

Ku ite tekee -bloggens borsjtjsoppa överraskar med sin smaklighet. Om dina sista minnen av denna klassiska rätt härstammar från skoltiden är det defintivt dags att ge borsjtjsoppan en ny chans.

Ingredienser

  • 560 g Riktig skinnfri knackkorv (2 paket)
  • 4 msk smör
  • kål
  • 2 st lök
  • 2 st morötter
  • 1/4 rotselleri
  • 4 st rödbetor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st kvistar av färsk timjam
  • 2 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • Smetana för serveringen

Rysk rödbetssoppa med knackkorv — Gör så här

  1. Strimla kålen och de övriga grönsakerna. Hacka löken och vitlöken. Sautera grönsakerna i små partier så att de mjuknar. Välj en stor kastrull och smält smöret, tillsätt tomatpuré, sautera en stund och häll i grönsakerna.
  2. Tillsätt timjam, lagerblad, ettika, lite salt och peppar samt tillräckligt med vätska så att grönsakerna täcks. Småkoka i 90 minuter, plocka bort timjam och lagerblad och tillsätt den skivade knackkorven.
  3. Låt koka ännu i 30 minuter och smaka av. Servera med smetana.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer