
Korvsoppa
6
15min tillagningstid | 35min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 8 potatis
- 1 bit purjo
- 3 morotter
- 1 kålrot
- 2 buljongtärning
- 10 kryddpeppar
- 0.5 tsk salt
- 2 l vatten
- 2 msk strimlad färsk persilja
- 2 tsk olja
Instruktioner
Skala morötterna och kålroten. Skär strimlor av morötterna och kuber av kålroten.
Mät upp vatten i kastrullen och hetta upp till kokpunkten. Krydda med buljongtärning, kryddpeppar och salt. Fyll på med rotsakerna och koka i 10 minuter.
Medan rotsakerna blir färdiga kan du skala potatisen och skära i mindre bitar. Skölj purjolöken vid behov och finhacka.
Gör små kuber av länkkorven och bryn i oljad stekpanna. Fyll på med purjo och fortsätt steka en stund.
Lätt potatis, korv och purjo i kastrullen. Vid behov fyller du på mer vatten, alla ingredienserna skall vara under ytan.
Låt korvsoppan puttra i 15–20 minuter tills rotsakerna och potatis mjuknat.
Toppa med finhackad persilja.
Tips
Halutessasi voit korvata makkarakeiton reseptistä purjon, porkkanan ja lantun keittojuurekset-pakastepussilla.
Tutustu myös tähän aasialaisilla mauilla tuunattuun thaimaalaisen makkarakeiton reseptiin sekä härkäpapuja ja pinaattia sisältäävään makkarakeittoon grillimakkarasta. Myöskin borssikeitto nakeilla höystettynä on kokeilemisen arvoinen. Eikä unohtaa sovi myöskään Herra Snellmanin perinteisen makkarakastikkeen reseptiä.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 249 kJ / 60 kcal | 1244 kJ / 298 kcal |
Fett | 3.4 g | 17.2 g |
- varav mättat fett | 1.2 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 22.7 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 5.9 g |
Protein | 2 g | 12 g |
Fiber | 0.7 g | 3.7 g |
Salt | 0.7 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.