Korvsoppa
35min (varav 15min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 8 potatis
- 1 bit purjo
- 3 morötter
- 1 kålrot
- 2 buljongtärning
- 10 kryddpeppar
- 0.5 tsk salt
- 2 l vatten
- 2 msk strimlad färsk persilja
- 2 tsk olja
Instruktioner
Skala morötterna och kålroten. Skär strimlor av morötterna och tärningar av kålroten.
Mät upp vatten i kastrullen och hetta upp till kokpunkten. Krydda med buljongtärning, kryddpeppar och salt. Fyll på med rotsakerna och koka i 10 minuter.
Medan rotsakerna blir färdiga kan du skala potatisen och skära i mindre bitar. Skölj purjolöken vid behov och finhacka.
Gör små tärningar av länkkorven och bryn i oljad stekpanna. Fyll på med purjo och fortsätt steka en stund.
Lägg potatis, korv och purjo i kastrullen. Vid behov fyller du på mer vatten så att alla ingredienserna täcks av vatten.
Låt korvsoppan puttra i 15–20 minuter tills rotsakerna och potatis mjuknat.
Toppa med finhackad persilja.
Tips
Tips!
Du kan också ersätta grönsakerna med en påse soppgrönsaker ur frysdisken.
Du kan också pröva på lite nya nyanser, till exempel med detta recept på en thailändsk korvsoppa eller den av bonbönor och spenat bestående korvsoppan med chorziorullar.
Också en borsjtjsoppa med knackkorv är värd att testa.
Glöm inte heller Herr Snellmans traditionella och hederliga korvsås recept.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 249 kJ / 60 kcal | 1244 kJ / 298 kcal |
Fett | 3.4 g | 17.2 g |
- varav mättat fett | 1.2 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 22.7 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 5.9 g |
Protein | 2 g | 12 g |
Fiber | 0.7 g | 3.7 g |
Salt | 0.7 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.