Thailändsk korvsoppa

Thaimaalainen makkarakeitto 1

Vad är väl bättre för att värma upp en kall vinterdag än en klassisk finsk soppa med en otypisk och exotisk kryddning. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara -utmaningen 2013 och är signerat Avec Sofié -bloggen.

4

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 burk tomatkross
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st liten broccoli
  • 250 g shimeji-svampar
  • 7 st potatisar
  • 4 st kaffirlimeblad
  • färsk chili
  • peppar
  • färsk koriander
  • 0.5 paket Kunnon kuoreton lenkkimakkara 450 g

Thailändsk korvsoppa — Gör så här

  1. Skala potatisen och gör bitar stora som en munsbit. Lägg i kokande vatten. Tvätta och skär upp broccolin.
  2. När potatisen mjuknat en aning lägger du i tomatkross, broccoli, kaffirlimebladen och buljongtärningarna.
  3. Använd ett kuljärn och gör bollar av korven, lägg i kastrullen och tillsätt chili och peppar.
  4. Låt soppan koka under lock en tid, sist lägger du i svampen och låter koka ytterligare någon minut. Servera med färsk koriander.

Tips!

Katso myös kuinka valmistuu Herra Snellmanin maukas perinteinen makkarakeitto.

Rate

Dela

Kommentarer