Thaimaalainen makkarakeitto

Thaimaalainen makkarakeitto 1

Kylmää talvipäivää lämmittämään sopii suomalainen klassikkokeitto, joka on maustettu aasialaisin mauin ja maustein. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Avec Sofié -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 pieni parsakaali
  • 250 g shimeji-sieniä
  • 7 perunaa
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • tuoretta chiliä
  • pippuria
  • tuoretta korianteria
  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
Kunnon lenkkimakkara 1

Thaimaalainen makkarakeitto — Ohje

  1. Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi
  2. Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali
  3. Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot
  4. Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria
  5. Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa
  6. Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan
  7. Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.

Vinkki!

Katso myös kuinka valmistuu Herra Snellmanin maukas perinteinen makkarakeitto.

Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit