Thaimaalainen makkarakeitto

Thaimaalainen makkarakeitto 1

Kylmää talvipäivää lämmittämään sopii suomalainen klassikkokeitto, joka on maustettu aasialaisin mauin ja maustein. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Avec Sofié -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 pieni parsakaali
  • 250 g shimeji-sieniä
  • 7 perunaa
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • tuoretta chiliä
  • pippuria
  • tuoretta korianteria
  • 0.5 pkt Kunnon kuoreton lenkkimakkara 450 g

Thaimaalainen makkarakeitto — Ohje

  1. Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi
  2. Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali
  3. Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot
  4. Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria
  5. Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa
  6. Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan
  7. Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.

Vinkki!

Katso myös kuinka valmistuu Herra Snellmanin maukas perinteinen makkarakeitto.

Arvioi

Jaa

Kommentit