
Thaimaalainen makkarakeitto
20min
4
Helppo
Ainekset
Thaimaalainen makkarakeitto
- 1 l vettä
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- 200 g parsakaalta
- 250 g shimeji sieniä
- 7 kpl perunaa
- 4 kpl kaffirlimetin lehteä
- 1 kpl chiliä
- 0.5 tl jauhettua maustepippuria
- 0.5 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
Ohje
-
Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi
-
Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali
-
Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot
-
Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria
-
Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa
-
Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan
-
Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 570 g | |
---|---|---|
Energia | 301 kJ / 72 kcal | 1716 kJ / 412 kcal |
Rasva | 4.2 g | 23.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 8.9 g |
Hiilihydraatit | 4.9 g | 27.9 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 6.4 g |
Proteiini | 3 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1 g | 5.5 g |
Suola | 0.9 g | 4.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.