Korvsås

Perinteinen makkarakastike 1

Korvsås är riktig mat när den tillreds av Riktig länk som innehåller rikligt med kött. Riktig länk tillverkas som om man gjorde den åt sig själv. Därför innehåller den mera kött och mindre tillsatsämnen. Herra Snellmans recept, var så god!

4

Ingredienser

  • 250 g Riktig skinnfri länk
  • 1 lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning

Korvsås — Gör så här

  1. Hacka löken och tärna korven. Bryn löken i stekpanna och tillsätt korvarna, stek en stund så att korven får färg. Tillsätt vetemjöl i pannan, låt mjölet få färg, rör om hela tiden. Tillsätt vatten, tomatpuré och buljongtärningen. Låt koka en stund, rör om emellan. Servera med potatismos och riven morot.

Rate

Dela

Kommentarer