Korvsås

Perinteinen makkarakastike 1

Korvsås är riktig mat när den tillreds av Riktig länk som innehåller rikligt med kött. Riktig länk tillverkas som om man gjorde den åt sig själv. Därför innehåller den mera kött och mindre tillsatsämnen. Herra Snellmans recept, var så god!

4

Ingredienser

  • 250 g Riktig länk
  • 1 lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
Riktig länkkorv 2

Gör så här

  1. Hacka löken och tärna korven. Bryn löken i stekpanna och tillsätt korvarna, stek en stund så att korven får färg. Tillsätt vetemjöl i pannan, låt mjölet få färg, rör om hela tiden. Tillsätt vatten, tomatpuré och buljongtärningen. Låt koka en stund, rör om emellan. Servera med potatismos och riven morot.
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept