Nakkirisotto
40min
4
Helppo
Ainekset
Nakkirisotto
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 2 kpl porkkanaa
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 100 g herkkusieniä
- 1 dl vihreitä papuja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl currya
- 3 dl risottoriisiä
- 6 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 dl kermaa
- 0.25 tl chiliä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Pilko porkkana, sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota nämä pannulla ja anna hautua hetken.
Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää curry, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa, sekoita koko ajan.
Lisää riisi ja sekoita, varo polttamasta riisiä. Lisää 2 dl vettä ja sekoita riisiä koko ajan.
Kun neste on haihtunut lähes kokonaan niin lisää jälleen 2 dl vettä, lihaliemikuutio ja kuullotetut kasvikset. Anna porista ja sekoita välillä. Pilko herkkusienet, pavut ja nakit. Ruskista nakit pannulla, lisää joukkoon sienet ja pavut.
Kun risoton neste on haihtunut niin lisää jälleen 2 dl vettä ja nakit. Anna porista ja lisää lopuksi 1 dl kermaa ja mausteet nakkirisottoon.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 669 kJ / 161 kcal | 3012 kJ / 722 kcal |
Rasva | 9.7 g | 43.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g | 13.4 g |
Hiilihydraatit | 12.9 g | 58.2 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 7.5 g |
Proteiini | 5 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 5.5 g |
Suola | 0.9 g | 4.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.