Nakkirisotto

Nakkirisotto 1

Nakkirisotto on maukas arkiruoka, joka valmistuu hetkessä ja maistuu myös perheen pienimmille – ja jos ei maistu niin tätä ohjetta on helppo muokata: esimerkiksi voit jättää herkkusienet kokonaan pois ja säännöstellä mausteissa varmistuaksesi, että nakkirisotto sopii varmasti kaikille.

4 40 min

Ainekset

  • 1 pkt kunnon nakkimakkara
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 dl vihreitä papuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl currya
  • 3 dl risottoriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl kermaa
  • ripaus chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria

Nakkirisotto — Ohje

  1. Pilko porkkana, sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota nämä pannulla ja anna hautua hetken.
  2. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää curry, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa, sekoita koko ajan.
  3. Lisää riisi ja sekoita, varo polttamasta riisiä. Lisää 2 dl vettä ja sekoita riisiä koko ajan.
  4. Kun neste on haihtunut lähes kokonaan niin lisää jälleen 2 dl vettä, lihaliemikuutio ja kuullotetut kasvikset. Anna porista ja sekoita välillä.
  5. Pilko herkkusienet, pavut ja nakit. Ruskista nakit pannulla, lisää joukkoon sienet ja pavut.
  6. Kun risoton neste on haihtunut niin lisää jälleen 2 dl vettä ja nakit. Anna porista ja lisää lopuksi 1 dl kermaa ja mausteet nakkirisottoon.

Vinkki!

Kokeile myös arkeen hyvin sopivaa nakkipataa, jonka reseptiä voi maun mukaan muunnella. Kannattaa testata lisäksi chorizopannua, johon tulee satokauden juureksia ja makkaraa. Paella chorizo-makkaralla höystettynä on myös hyvä arkiruoka.

Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit