Knackkorvsrisotto
En smaklig risotto i en handvändning.
4
40 min
Ingredienser
-
- 1 pkt Snellmans Riktig Knackkorv
- 2 morötter
- 2 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 100 g champinjoner
- 1 dl gröna bönor
- 3 msk olivolja
- 1 msk curry
- 3 dl risottoris
- 6 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 dl grädde
- en nypa chili
- salt
- svartpeppar
Knackkorvsrisotto — Gör så här
-
- Skär morötterna, lökarna, vitlökskylftorna och paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i pannan och låt badda en stund. Häll en skvätt olja i en kastrull och tillsätt curryn, låt koka upp under omrörning.
- Häll riset i kastrullen och rör om, akta så du inte bränner vid. Häll i två dl vatten under omröring. Då vätskan nästan dunstat tillsätt igen 2 dl vatten, en buljontärning och de frästa grönsakerna. Låt koka en stund och rör om emellan.
- Skär champinjonerna, bönorna och kanckorven i bitar. Bryn korven i stekpannan och tillsätt svamparna och bönorna. Då risottons vätska dunstat, tillsätt ännu 2 dl vatten och knackkorven. Låt sjuda en stund och tillstätt till slut 1 dl grädde och kryddorna.
“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.
Tore, produktutvecklare