Knackkorvsrisotto

Nakkirisotto 1

En smaklig risotto i en handvändning.

4 40 min

Ingredienser

  • 1 pkt Skinnfri knackkorv
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 dl gröna bönor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 3 dl risottoris
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl grädde
  • en nypa chili
  • salt
  • svartpeppar

Knackkorvsrisotto — Gör så här

  1. Skär morötterna, lökarna, vitlökskylftorna och paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i pannan och låt badda en stund. Häll en skvätt olja i en kastrull och tillsätt curryn, låt koka upp under omrörning. Häll riset i kastrullen och rör om, akta så du inte bränner vid. Häll i två dl vatten under omröring. Då vätskan nästan dunstat tillsätt igen 2 dl vatten, en buljontärning och de frästa grönsakerna. Låt koka en stund och rör om emellan. Skär champinjonerna, bönorna och kanckorven i bitar. Bryn korven i stekpannan och tillsätt svamparna och bönorna. Då risottons vätska dunstat, tillsätt ännu 2 dl vatten och knackkorven. Låt sjuda en stund och tillstätt till slut 1 dl grädde och kryddorna.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept