Hoppa till innehållet
Marinerad rödlök

Marinerad rödlök

4

10min tillagningstid | 1h 10min total tid

Lätt

Gott till grillat kött.

Ingredienser

Marinerad rödlök
  • 2 rödlök
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 0.25 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skala löken och skär i ringar. Placera löken i en skål eller burk.

Häll upp vinägern i en kastrull och mät upp salt och socker. Koka upp lösningen och häll över löken.

Häll ännu olja i burken och toppa med svartpeppar och rör om väl. Låt marineras i minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Pröva en Street food burgare med marinerad rödlök!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 80 g
Energi 463 kJ / 111 kcal 371 kJ / 89 kcal
Fett 7.1 g 5.7 g
- varav mättat fett 0.5 g 0.4 g
Kolhydrat 10.2 g 8.2 g
- varav sockerarter 8.8 g 7.1 g
Protein 1 g 1 g
Fiber 1.5 g 1.2 g
Salt 1.5 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Enkel mat Midsommar Sommar

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan