Grillattu flatbread

Grillattu flatbread

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Beach house kitchen.

4

Ainekset

Täytteet:
  • 1 Snellmannin All Natural Chorizo
  • 1 puntti parsaa
  • 200 g halloumi-juustoa (lisäaineeton esim. Filos)
  • mozzarellajuustoa
  • korianteripuska
  • chilijauhetta
Kastike:
  • 120 g smetanaa
  • 1 suolakurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl lisäaineetonta sinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Flatbread taikina:
  • 2 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 tl Pimenton –savustettua paprikajauhetta
  • 4.5 dl luomuvehnäjauhoja (lisäaineeton)
  • 2 rkl öljyä
  • 0.75 tl suolaa

Grillattu flatbread — Ohje

  1. Tee ensin flatbread-taikina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja savustettu paprikajauhe. Lisää vehnäjauhot, öljy ja suola. Alusta taikina kulhosta irtoavaksi ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Valmista sillä välin kastike. Vaahdota smetana vaahdoksi ja lisää siihen pieneksi silputut suolakurkku ja punasipuli. Mausta sinapilla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna maustua kylmässä.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi ja malliltaan pitkulaisiksi. Kuumenna grilli tai parilapannu ja paista leipiä kummaltakin puolelta noin parin minuutin ajan kunnes niissä on kauniit raidat.
  4. Valmistele täytteet. Grillaa pinta halloumi-juustosiivuihin, kevyesti kuorittuihin parsoihin ja Chorizo-makkaroihin.
  5. Täytä flatbread: laita pohjalle kastiketta, parsaa, Chorizo ja pari palaa halloumia. Revi päälle mozzarellaa ja korianteria sekä viimeistele mustapippurilla ja chilijauheella. Voit käyttää flatbreadit grillissä tai uunissa grillivastuksen alla, jotta juustoa sulaa. Kääri rullalle ja suuntaa ääntä kohti. Bon appetit!
makkarat-all-natural-770×428

Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.

Arvioi

Jaa

Kommentit