
Gyros-pitaleivät possulla
6
1t 15min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Pitaleivät
- 2 dl vettä
- 0.25 hiivaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Gyros-lihatäyte
- 1 pkt Snellman Maatiaispossun lihasuikale 400g
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 tl timjamia
- 1 ripaus chilijauhetta
- 0.5 tl kuminaa
- 0.5 tl oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl suolaa
Tzatsiki
- 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 valkosipulinkynttä
- 0.5 kurkkua
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
Kasvistäyte
- 2 tomaattia
- 50 g salaattia
- 1 sipulia
- 1 dl tuoreita yrttejä maun mukaan
Ohje
Marinointi
Sekoita marinadin ainekset ja lisää liha, anna marinoitua sillä aikaa kun valmistat tzatsikin ja pitaleivät.
Pitaleivät
Tee taikina, anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Jaa taikina kuuteen osaan ja tee pyöreitä pullia.
Kauli tai painele taikina pyöreiksi leiviksi.
Kuumenna paistinpannu ja paista leipiä kuivalla kuumalla pannulla 2 min/puoli (tai uunissa 250 asteessa noin 5 min).
Sivele kuumille leiville oliiviöljyä.
Tzatsiki
Raasta kurkku, valuta nesteet pois, murskaa valkosipuli ja sekoita ne jogurttiin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita tzatsiki jääkaappiin tekeytymään.
Täyte
Kun pitaleivät ja tzatsiki ovat valmiit, paista marinoituneet lihasuikaleet ja pilko kasvikset.
Täytä gyros-pitaleivät lihalla, kasviksilla ja tzatsikilla.
Vinkki!
Pitaleipien täytteeksi sopivat erinomaisesti myös Herra Snellmanin grillatut ja valmiiksi viipaloidut kebab-lastut, etenkin jos possusuikaleiden marinointiin ei ole aikaa tai kaikkia ainesosia. Kokeile tehdä myös maukas kanagyros korvaamalla lihatäyte grillatulla kanakebabilla!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 812 kJ / 194 kcal | 2192 kJ / 524 kcal |
Rasva | 10 g | 26 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 7.5 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 47.7 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 7.6 g |
Proteiini | 8 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4.8 g |
Suola | 0.9 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.