Marinoitu Flat Iron Steak ja varhaisperunavartaat

Marinoitu Flat Iron Steak ja varhaisperunavartaat

Tänä kesänä grillillä kannattaa ehdottomasti kokeilla Herra Snellmanin uutuutta Flat Iron Steak. Kyseessä on herkullinen pala, jossa on hyvin lihaisa maku ja reilummin rasvaa. Tarjoiltuna varhaisperunoiden kanssa tämä kesäinen grilliannos kruunaa kattauksesi.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 45 min

Ainekset

Grillatut varhaisperunavartaat
  • 800 g varhaisperunoita
  • suolaa
Yrttiöljy
  • ½ nippua basilikaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
Marinoitu Flat Iron Steak
  • 1 pkt Snellman Flat Iron Steak (500 g)
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
Lisäksi
  • grillitikkuja
  • paistomittari
  • foliota

Marinoitu Flat Iron Steak ja varhaisperunavartaat — Ohje

  1. Valmista marinadi. Silppua valkosipulit sekä chilit pieneksi ja siirrä kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, valkoviinietikka ja mausteet, sekoita. Laita Snellman Flat Iron Steak pakaste- tai minigrip-pussiin.
  2. Kaada marinadi lihan päälle, sulje pussi ja pyörittele lihaa, jotta marinadi levittyy tasaisesti. Anna lihan marinoitua vähintään 30 minuuttia.
  3. Nosta liha huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen grillaamista.
  4. Keitä perunoita noin 10 minuuttia reilusti suolatussa vedessä. Perunat saavat jäädä hieman raa'aksi. Pujota perunat varrastikkuihin ja pirskottele päälle öljyä, nosta sivuun odottamaan. Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä reilussa vedessä 30–60 min ennen käyttöä.
  5. Valmista yrttiöljy. Hienonna basilika pieneksi ja siirrä kulhoon. Mittaa joukkoon oliiviöljy sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.
  6. Nosta liha pois pussista ja pyyhi pois ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Grillaa lihaa 4–6 minuuttia per puoli niin, että liha saa kauniin ruskean värin. Liha on parhaimmillaan puoliraakana (medium-rare) tai puolikypsänä (medium), jolloin sisälämpötila on noin 54–58 ºC. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  7. Grillaa perunavartaat molemmin puolin 3–5 minuuttia. Sivele päälle reilusti basilikaöljyä grillauksen jälkeen.
  8. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi, ripottele päälle vielä suolaa ja mustapippuria. Tarjoile rapeaksi grillattujen varhaispottujen kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit