Hoppa till innehållet
Marinerad Flat Iron Steak med nypotatisspett

Marinerad Flat Iron Steak med nypotatisspett

4

45min total tid

Lätt

Herr Snellmans nya Flat Iron Steak är ett måste att ha på grillen denna sommar! Det är en mycket läcker bit med en köttig smak och vacker marmorering. Serverad med nypotatis kommer denna rätt att vara pricken över i:et på alla sommarens grillserveringar. Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

Ingredienser

Grillade nypotatisspett
  • 800 g nypotatis
  • 1 tsk salt
Örtolja
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
Marinerad Flat Iron Steak
  • 1 pkt Snellman Flat iron steak ca 500 g
  • 1 röd chili
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 dl olja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
Dessutom
  • 8 grillspett

Instruktioner

Förbered marinaden. Hacka vitlöksklyftorna och chilin fint och lägg dem i en skål. Tillsätt oljan, vitvinsvinägern och kryddorna. Rör om. Lägg sedan köttet i en påse.
Häll marinaden över köttet, stäng påsen och rör om så att marinaden fördelas jämt. Låt köttet marineras åtminstone 30 minuter.
Lägg fram köttet i rumstemperatur senast en halvtimme innan grillning.
Koka potatisarna ungefär 10 minuter i ordentligt saltat vatten. Potatisarna får lämna aningen råa. Trä på potatisarna på grillpinnarna och häll olja över dem, lyft sedan åt sidan. Om du använder träpinnar, kom ihåg att blöta dem i vatten 30-60 minuter innan användning.
Förbered örtoljan. Finhacka basilikan och lägg sedan den hackade basilikan i en skål. Tillsätt olivoljan och saltet. Blanda tills blandningen är jämn och lägg den sedan åt sidan.
Ta ut köttet ur påsen och torka bort överbliven marinad med ett hushållspapper. Grilla köttet 4-6 minuter per sida så att det får en gyllenbrun färg. Köttet är bäst rosastekt med en röd kärna (medium-rare) eller rosastekt (medium), innertemperaturen ligger då på ca. 54-58 ºC. Lägg köttet i folie och låt det dra sig i 10 minuter.
Grilla potatisspetten på båda sidorna 3-5 minuter. Borsta på ordentligt med basilikaolja efter grillningen.
Skär köttet på tvären i tunna skivor och strö sedan salt och svartpeppar över skivorna. Serveras med grillade nypotatisspett.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 694 kJ / 166 kcal 2220 kJ / 532 kcal
Fett 9.5 g 30.3 g
- varav mättat fett 1.5 g 4.8 g
Kolhydrat 10.5 g 33.7 g
- varav sockerarter 1.2 g 4 g
Protein 9 g 28 g
Fiber 0.7 g 2.1 g
Salt 1.2 g 3.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan