Marinerad Flat Iron Steak med nypotatisspett

Marinoitu Flat Iron Steak ja varhaisperunavartaat

Herr Snellmans nya Flat Iron Steak är ett måste att ha på grillen denna sommar! Det är en mycket läcker bit med en köttig smak och vacker marmorering. Serverad med nypotatis kommer denna rätt att vara pricken över i:et på alla sommarens grillserveringar.

Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

4 45 min

Ingredienser

Grillade nypotatisspett
  • 800 g nypotatis
  • salt
Örtolja
  • ½ bunt basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
Marinerad Flat Iron Steak
  • 1 pkt Snellman Flat Iron Steak (500 g)
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olja
  • 0,25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soker
Dessutom
  • grillspett
  • stektermometer
  • foliepapper

Marinerad Flat Iron Steak med nypotatisspett — Gör så här

  1. Förbered marinaden. Hacka vitlöksklyftorna och chilin fint och lägg dem i en skål. Tillsätt oljan, vitvinsvinägern och kryddorna. Rör om. Lägg sedan köttet i en påse.
  2. Häll marinaden över köttet, stäng påsen och rör om så att marinaden fördelas jämt. Låt köttet marineras åtminstone 30 minuter.
  3. Lägg fram köttet i rumstemperatur senast en halvtimme innan grillning.
  4. Koka potatisarna ungefär 10 minuter i ordentligt saltat vatten. Potatisarna får lämna aningen råa. Trä på potatisarna på grillpinnarna och häll olja över dem, lyft sedan åt sidan. Om du använder träpinnar, kom ihåg att blöta dem i vatten 30-60 minuter innan användning.
  5. Förbered örtoljan. Finhacka basilikan och lägg sedan den hackade basilikan i en skål. Tillsätt olivoljan och saltet. Blanda tills blandningen är jämn och lägg den sedan åt sidan.
  6. Ta ut köttet ur påsen och torka bort överbliven marinad med ett hushållspapper. Grilla köttet 4-6 minuter per sida så att det får en gyllenbrun färg. Köttet är bäst rosastekt med en röd kärna (medium-rare) eller rosastekt (medium), innertemperaturen ligger då på ca. 54-58 ºC. Lägg köttet i folie och låt det dra sig i 10 minuter.
  7. Grilla potatisspetten på båda sidorna 3-5 minuter. Borsta på ordentligt med basilikaolja efter grillningen.
  8. Skär köttet på tvären i tunna skivor och strö sedan salt och svartpeppar över skivorna. Serveras med grillade nypotatisspett.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer