Siirry sisältöön
Etikkakurkut

Etikkakurkut

4

15min työaika + 2h 15min kokonaisaika

Helppo

Etikkakurkut ovat hyvä lisuke arjen ruokailuun. Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi grillatulle lihalle. Etikkakurkkujen kannattaa antaa maustua vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Etikkakurkut ovat myös siitä syystä hyvä lisuke arkeen, koska ne säilyvät jääkaapissa useamman viikon.

Ainekset

Etikkakurkut
  • 3 kpl kurkkua
  • 1 kpl ruukkua tilliä
  • 2 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl ripaus suolaa

Ohje

Viipaloi kurkut ohueksi, juustohöylä on hyvä apuri tässä. Asettele kurkut kulhoon. Sekoita liemen ainekset ja kaada kurkkujen päälle. Anna maustua vähintään pari tuntia. Säilyy jääkaapissa useamman viikon.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 425 g
Energia 252 kJ / 59 kcal 1072 kJ / 252 kcal
Rasva 0.1 g 0.4 g
- josta tyydyttynyttä 0 g 0 g
Hiilihydraatit 13.7 g 58.3 g
- josta sokereita 13.7 g 58.3 g
Proteiini 1 g 2 g
Ravintokuitu 0.5 g 2.3 g
Suola 0.3 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle