Siirry sisältöön
Lomalla on lupa nauttia - 15 helppoa kesäruokaa, jotka vievät kielen mennessään

Lomalla on lupa nauttia – 15 helppoa kesäruokaa, jotka vievät kielen mennessään

Kun grillimakkaroiden lisäksi alkaa tehdä mieli jotain muuta, on apu lähellä.

Kesäruoka tekee lomafiiliksen

Kesä – mikä ihana syy nautiskeluun! Lomalla ei missään nimessä pidä stressata ruoasta: kun helpostivalmistuvien grillimakkaroiden lisäksi alkaa tehdä mieli jotain muuta kesäruokaa, on aika kaivaa kesäruoka-reseptit esille ja inspiroitua! 

Alta löydät Herra Snellmanin 15 helppoa kesäruokaa, joissa maistuvat kauden kasvikset ja 100% suomalaisesta gm-vapaasta lihasta valmistetut tuotteet. 

Katso kaikki Herra Snellmanin sesonkireseptit: kesäruoka. 

Kesäruokaa: Ribsit

1. Ribsit

Grillaaminen kuuluu Suomen kesään – ja osaksi grillaamista kuuluvat ribsit.

Grillissä saat ribseihin varmasti herkullisen pinnan, mutta myös ribsit uunissa onnistuvat hyvin Herra Snellmanin Maatiaispossun Grilliribseillä.

Kokeile Herra Snellmanin marinadi ribseille -ohjetta tai loihdi oma mausteseos lihalle!

Kesäruokaa: Grillattu possunkylki

2. Grillattu possu

Herra Snellmanin Maatiaispossunkylki toimii loistavasti grillattuna esimerkiksi tässä reseptissä varhaisporkkanoiden kanssa

Gillattu possu

Kunnon grillattujen fileepihvien ohjeen taas löydät täältä. Kokeile myös heittää grilliin mehevää Maatiaispossun poskea!

Herkullinen kesäruokaresepti on myös Maatiaispossun kasslerista valmistettu granaattiomenapossu!

3. Hampurilainen

Aurinkoinen päivä ja itse tehty hampurilainen on yhdistelmä, joka toimii koska tahansa.

Kesäruokaa: Hampurilaiset

Hampurilainen grillissä on herkullista kesäruokaa vieraillekin! Jokainen voi latoa pihvin päälle sellaiset hampurilaistäytteet, kuin itse haluaa – vaihtoehtoja on lukuisia: esimerkiksi tässä ja tässä Herra Snellmanin hampurilaisreseptissä on käytetty pikantteja Meksikon makuja.

Hapankaalipurilainen taas on saanut innoituksensa Saksanmaalta.

Myös mehevä pulled pork -hampurilainen on yllättävän helppoa kesäruokaa.

Vinkki! Herra Snellmanin Street Food burgerjauhelihasta pyöräytät nopeasti mehevät ja oikean kokoiset hampurilaispihvit. Kas näin:

4. Grillivartaat

Grillivartaat ovat klassikko kategoriassa “hyviä kesäruokia”.

Täältä löydät Herra Snellmanin Grillivartaat -reseptin. Ohjeessa Maatiaispossun sisäfilee marinoidaan meheväksi ja grillataan raikkaiden kasvisvartaiden kanssa.

Iivarin makkaravartaat taas saavat seurakseen herkullisen mausteöljyn.

Makkaravartaat

5. Paella

Herkullinen paella tuo Suomen kesään tuulahduksen Espanjan auringon alta.

paella chorizo

Myös paella on hyvää kesäruokaa vieraille: paella muurinpohjapannulla valmistuu vaivatta isommallekin porukalle esimerkiksi mökillä.

Herra Snellmanin paella-ohjeessa pääraaka-aineena maistuu herkullinen All Natural Chorizo!

6. Risotto

Risotto on ihana italialainen primo piatto eli ensimmäinen ruoka, joka suomalaisessa ruokakulttuurissa sopii hyvin lisukkeeksi varsinkin grillatulle lihalle.

Kesäruokaa: Risotto

Katso Herra Snellmanin herkullinen lisukerisotto-ohje täältä. Kuvan sahramirisotto-ohjeen taas löydät täältä.

Risoton voi nauttia myös sellaisenaan ja se on hyvää kesäruokaa lapsillekin. Kokeile pääruoaksi esimerkiksi Herra Snellmanin sieni-jauheliharisottoa tai nakkirisottoa.

7. Täytetyt muurinpohjaletut eli crepes

Italiasta pääsemme Ranskaan, josta ovat lähtöisin täytetyt muurinpohjaletut eli crêpes.

Täytetyt muurinpohjaletut erilaisilla täytteillä ovat hyviä kesäruokia ja sopivat loistavasti myös mökkioloissa valmistettavaksi. Kokeile hyödyntää lettutaikinassa luonnon villiyrttejä, esimerkiksi nokkosta. Herra Snellmanin perinteisen lettutaikinaohjeen löydät täältä.

Taikinan turvotessa, valmista makea tai suolainen täyte muurinpohjaletuille. Herra Snellmanin suosikki on jauhelihatäyte muurinpohjaletuille.

8. Hodarit

Hot dogit maistuvat ympäri vuoden. Kesällä niihin kuitenkin tuo lisäpuhtia grillatut nakit.

Jos perinteiset herkkuhodarit ovat jo tulleet liian tutuiksi, kokeile Herra Snellmanin kreikkalaisia tai meksikolaisia hot dogeja.

Kesäruokaa: Hodarit

Kaksi muuta hyvää hot dog -reseptiä ovat myös nyhtöhodari ja hodarit täytteenään omenaa. Aasialaisia makuja taas tarjoilevat Bahn Mi -hot dogit.

Kun teet hodarisämpylät itse, voit vaikuttaa niiden raaka-aineisiin ja valmistaa vaikka gluteenittomat hodarisämpylät!

9. Kesäkeitto nakeilla

Satokausikalenterissa on kesällä tunkua ja raikkaista varhaiskasviksista sai helposti herkullista ja kevyttä kesäruokaa.

Kesäkeitto on klassikko ja helppoa kesäruokaa, sillä siinä missä keitot yleensäkin, kesäkeitto valmistuu nopeasti.

10. Quesadilla

Kesäauringon paisteessa ruoan pitää maistua kunnolla, eikö vain?

Meksikolaiset quesadillat saavat potkua jalapenoista ja voimakkaista mausteista.

Herra Snellmanin quesadillat jauhelihatäytteellä mukailevat perinteistä meksikolaista ohjetta, mutta Savustajan quesadilla sandwichit ovat suomalaisempi versio normaalisti vehnä- tai maissitortillan sisään valmistettavista quesadilloista.

Näin helppo ne on tehdä:

11. Grillimakkarat

Seuraavana listalla on se perisuomalainen kesäruoka eli grillimakkarat.

Grillimakkaroiden suhteen makuja on monia: sinapilla vai ketsupilla? Viilloilla vai ilman? Kevyt lämmitys vai kunnon rapea paistopinta? Juustoa vai ei? Herra Snellmanin Grillimakkaroissa on mistä valita – kokeile ja löydä suosikkisi!

Videolla käärimme Eetvartin pekoniin ja grillaamme!

12. Pyttipannu muurinpohjapannulla

Pyttipannu ovat sekä nopeaa arkiruokaa että helppoa kesäruokaa ja pyttipannu muurinpohjapannulla valmistuu isommallekin porukalle.

Varhais- ja uuden sadon kasviksista pyöräytät myös äkkiä herkullisen kasvispyttipannun lisukkeeksi makkaroille tai lihoille.

13. Tortillat

Tortillat ovat koko perheen helppoa kesäruokaa! Lapsille voi valmistaa miedomman täytteen esimerkiksi Kunnon jauhelihasta, mutta aikuisille Herra Snellman suosittelee meheviä pulled pork tortilloja. Kokeile myös täyttää tortillat grillatuilla Maatiaispossun fileepihveillä!

Tortillat

Tortilloista saa näppärästi myös kevyttä kesäruokaa, kun korvaat vehnätortillat esimerkiksi isoilla keräsalaatinlehdillä.

14. Coleslaw-salaatti

Coleslaw-salaatti on grillatun lihan, ja etenkin ribsien, paras ystävä.

Coleslaw varhaiskaalista on jopa perinteistä coleslaw-ohjetta raikkaampi vaihtoehto ja helppoa kesäruokaa siinä missä Herra Snellmanin Coleslaw-salaattiohjekin.

Jos kaipaat kevyttä kesäruokaa, coleslaw-salaatissa käytetyn majoneesin voi korvata esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla!

15. Perunasalaatti

Mikään ei voita keitettyjä uusia perunoita ja voisulaa. Hyvänä kakkosena hyviä kesäruokia -kategoriassa tulee kuitenkin perunasalaatti.

Herra Snellmanin perinteisen perunasalaattiohjeen löydät täältä. Grillatun lihan kaveriksi sopii hyvin myös lämmin varhaisperunasalaatti.

Kesäruokaa: Perunsalaatti

Kokeile tehdä All Natural Bratwursteille seuraksi perinteinen saksalainen perunasalaatti eli kartoffelsalat.