Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita
4
Helppo
Ainekset
Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kylkiviipale n. 350 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Karamellisoidut porkkanat
- 12 kpl varhaisporkkanaa
- 1 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl voita
Ohje
Ota kylkiviipalepaketti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.
Katkaise naatit porkkanoista ja pese porkkanat hyvin. Halutessasi voit kuoria porkkanat ohuesti mutta välttämätöntä se ei ole. Laita porkkanat paistinpannuun, lisää vettä niin että ne lähes peittyvät ja lisää suolaa veteen. Keitä 2–4 minuuttia, keittoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Valuta hyvin ja jäähdytä vartti.
Kuumenna voi ja siirappi paistinpannussa, lisää porkkanat ja karamellisoi porkkanoita käännellen pari minuuttia.
Grillaa, pariloi tai paista grillikylkiviipaleet molemmilta puolilta ja mausta ne. Tarjoa porkkanoiden ja sinihomejuustokastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 853 kJ / 206 kcal | 1621 kJ / 391 kcal |
Rasva | 15.9 g | 30.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.6 g | 10.6 g |
Hiilihydraatit | 7.4 g | 14.1 g |
- josta sokereita | 7 g | 13.3 g |
Proteiini | 7 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 2.7 g |
Suola | 0.9 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.