Siirry sisältöön
Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita

Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita

Maatiaispossun kylkiviipale n. 350 g

4

Helppo

Maatiaispossun kylkiviipaleet toimivat erinomaisesti myös grillattuina, jolloin ne saavat herkullisen rapsakan pinnan. Tässä reseptissä sopivan makeaa vastapainoa lihalle tuovat karamellisoidut varhaisporkkanat. Maatiaispossun kylkiviipaleet sisältävät nimensä mukaisesti vain Snellmanin omaa maatiaispossua, jota kasvatetaan suomalaisilla perhetiloilla.

Ainekset

Possunkylkeä ja varhaisporkkanoita
Karamellisoidut porkkanat
  • 12 kpl varhaisporkkanaa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl voita

Ohje

Ota kylkiviipalepaketti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

Katkaise naatit porkkanoista ja pese porkkanat hyvin. Halutessasi voit kuoria porkkanat ohuesti mutta välttämätöntä se ei ole. Laita porkkanat paistinpannuun, lisää vettä niin että ne lähes peittyvät ja lisää suolaa veteen. Keitä 2–4 minuuttia, keittoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Valuta hyvin ja jäähdytä vartti.

Kuumenna voi ja siirappi paistinpannussa, lisää porkkanat ja karamellisoi porkkanoita käännellen pari minuuttia.

Grillaa, pariloi tai paista grillikylkiviipaleet molemmilta puolilta ja mausta ne. Tarjoa porkkanoiden ja sinihomejuustokastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 190 g
Energia 853 kJ / 206 kcal 1621 kJ / 391 kcal
Rasva 15.9 g 30.2 g
- josta tyydyttynyttä 5.6 g 10.6 g
Hiilihydraatit 7.4 g 14.1 g
- josta sokereita 7 g 13.3 g
Proteiini 7 g 14 g
Ravintokuitu 1.4 g 2.7 g
Suola 0.9 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle