Siirry sisältöön
Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä

Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä

4

1h 30min työaika + 1h 30min kokonaisaika

Helppo

Risotto on loistava lisuke grillatulle tai paahdetulle lihalle. Mehevän risoton salaisuus piilee voissa ja parmesanissa. Käytimme tässä reseptissä aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pinjansiemeniä, mutta kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja oman mielesi mukaan. Varsinkin sienet sopivat hyvin risottoon – esimerkiksi tässä meillä Snellmanilla hyväksi todetussa ohjeessa voit käyttää myös jauhelihaa tai herkkusieniä.

Ainekset

Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl keltasipulia
  • 3 dl avorio- risottoriisiä
  • 7 dl kanalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • 40 g voita
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0.5 dl tuoretta basilikaa
  • 0.5 dl pinjansiemeniä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Kuullota riisi ja sipuli kattilassa

Lisää puolet viinistä ja kanaliemestä ja sekoita silloin tällöin. Lisää enemmän nestettä sen mukaan kuin sitä imeytyy riisiin. Keitä seosta, kunnes se on kermaisen pehmeää

Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia

Suikaloi tomaatit pieniksi suikaleiksi. Hienonna basilika

Lisää voi ja parmesaani lämpimään riisikeitokseen.

Sekoita, kunnes voi sulaa

Lisää tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla

Laita seos tarjoiluastiaan tai lautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 370 g
Energia 664 kJ / 159 kcal 2456 kJ / 588 kcal
Rasva 8.4 g 31.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 9.6 g
Hiilihydraatit 17.5 g 64.7 g
- josta sokereita 1.8 g 6.7 g
Proteiini 3 g 12 g
Ravintokuitu 1 g 3.8 g
Suola 0.9 g 3.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle