
Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä
1h 30min
4
Helppo
Ainekset
Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl keltasipulia
- 3 dl avorio- risottoriisiä
- 7 dl kanalientä
- 3 dl valkoviiniä
- 40 g parmesaaniraastetta
- 40 g voita
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 0.5 dl tuoretta basilikaa
- 0.5 dl pinjansiemeniä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
-
Kuullota riisi ja sipuli kattilassa
-
Lisää puolet viinistä ja kanaliemestä ja sekoita silloin tällöin. Lisää enemmän nestettä sen mukaan kuin sitä imeytyy riisiin. Keitä seosta, kunnes se on kermaisen pehmeää
-
Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia
-
Suikaloi tomaatit pieniksi suikaleiksi. Hienonna basilika
-
Lisää voi ja parmesaani lämpimään riisikeitokseen.
-
Sekoita, kunnes voi sulaa
-
Lisää tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla
-
Laita seos tarjoiluastiaan tai lautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 664 kJ / 159 kcal | 2456 kJ / 588 kcal |
Rasva | 8.4 g | 31.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 9.6 g |
Hiilihydraatit | 17.5 g | 64.7 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 6.7 g |
Proteiini | 3 g | 12 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.8 g |
Suola | 0.9 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.