Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä
4
1h 30min työaika + 1h 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl keltasipulia
- 3 dl avorio- risottoriisiä
- 7 dl kanalientä
- 3 dl valkoviiniä
- 40 g parmesaaniraastetta
- 40 g voita
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 0.5 dl tuoretta basilikaa
- 0.5 dl pinjansiemeniä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Kuullota riisi ja sipuli kattilassa
Lisää puolet viinistä ja kanaliemestä ja sekoita silloin tällöin. Lisää enemmän nestettä sen mukaan kuin sitä imeytyy riisiin. Keitä seosta, kunnes se on kermaisen pehmeää
Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia
Suikaloi tomaatit pieniksi suikaleiksi. Hienonna basilika
Lisää voi ja parmesaani lämpimään riisikeitokseen.
Sekoita, kunnes voi sulaa
Lisää tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla
Laita seos tarjoiluastiaan tai lautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 664 kJ / 159 kcal | 2456 kJ / 588 kcal |
Rasva | 8.4 g | 31.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 9.6 g |
Hiilihydraatit | 17.5 g | 64.7 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 6.7 g |
Proteiini | 3 g | 12 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.8 g |
Suola | 0.9 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.