Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä

Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä 1

Risotto on loistava lisuke grillatulle tai paahdetulle lihalle.
Mehevän risoton salaisuus piilee voissa ja parmesanissa. Käytimme tässä reseptissä aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pinjansiemeniä, mutta kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja oman mielesi mukaan. Varsinkin sienet sopivat hyvin risottoon – esimerkiksi tässä meillä Snellmanilla hyväksi todetussa ohjeessa on käytetty jauhelihan lisäksi herkkusieniä.

4 90 min

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 3 dl avorioriisiä
  • 7 dl kanalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 40 g raastettua parmesaania
  • 40 g voita
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl pinjansiemeniä
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus pippuria

Risotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinjansiemenillä — Ohje

  1. Kuullota riisi ja sipuli kattilassa
  2. Lisää puolet viinistä ja kanaliemestä ja sekoita silloin tällöin. Lisää enemmän nestettä sen mukaan kuin sitä imeytyy riisiin. Keitä seosta, kunnes se on kermaisen pehmeää
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia
  4. Suikaloi tomaatit pieniksi suikaleiksi. Hienonna basilika
  5. Lisää voi ja parmesaani lämpimään riisikeitokseen. Sekoita, kunnes voi sulaa
  6. Lisää tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla
  7. Laita seos tarjoiluastiaan tai lautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä