Risotto med soltorkade tomater och pinjenötter
Risotto – ett mättande vardagsalternativ.
4
90 min
Ingredienser
-
- 2 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 3 dl avorioris
- 7 dl kycklingbuljong
- 3 dl vitt vin
- 40 g riven parmesanost
- 40 g smör
- 1 dl soltorkade tomater
- 0.5 dl basilika
- 0.5 dl pinjenötter
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
Risotto med soltorkade tomater och pinjenötter — Gör så här
-
- Fräs ris och lök i olja i en kastrull. Späd med en del av kycklingbuljongen och vinet, rör om då och då. Tillsätt mera av vätskan vartefter riset sväller. Koka tills riset är mjukt och konsistensen krämig.
- Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna tills de blir gyllenbruna, skär tomaterna i små strimlor. Hacka basilikan.
- Tillsätt smör och parmesan i den varma riskastrullen. Rör om så att allt smälter och blandas väl.
- Tillsätt tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt upp på serveringsfat eller tallrik och strö över pinjenötterna.