Iivarin vartaat
Iivari sileä grillimakkara 400 g50min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Iivarin vartaat
- 1 kpl Snellman Iivari sileä grillimakkara 400 g
 - 3 kpl eri väristä paprikaa
 - 10 kpl rosmariinin vartta
 
Mausteöljy
- 1 dl öljyä
 - 1 rkl hunajaa
 - 1 rkl sinappia
 - 1 kpl punaista chiliä silputtuna
 - 1 rkl rosmariininlehtiä silputtuna
 
Ohje
- 
Aloita mausteöljystä, sekoita aineet isossa kulhossa pikasekoittajalla tai vispilällä.
 - 
Pilko makkarat ja leikkaa pestyt paprikat neliöpaloiksi ja sekoita ne mausteöljyyn. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
 - 
Riivi rosmariininvarsista lehdet tyvestä latvaan, jätä latvaan parin senttimetrin verran lehtiä. Pujota ainekset rosmariininvarsiin ja sipaise mausteöljyä päälle. Grillaa vartaat.
 - 
Nauti raikkaan salaatin kanssa
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 200 g | |
|---|---|---|
| Energia | 1198 kJ / 290 kcal | 2395 kJ / 579 kcal | 
| Rasva | 25.9 g | 51.7 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 5.8 g | 11.6 g | 
| Hiilihydraatit | 5.4 g | 10.8 g | 
| - josta sokereita | 5.4 g | 10.8 g | 
| Proteiini | 8 g | 15 g | 
| Ravintokuitu | 1.6 g | 3.3 g | 
| Suola | 1.1 g | 2.2 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          