Grillspett med Iivari

Iivarin vartaat 1

Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår grillkorv Iivari. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar och därmed hämtar detta recept med sig variation till den traditionella grillmaten!

4

Ingredienser

  • 1 pkt (à 360 g) Snellman Iivari
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 8–10 rosmarinkvistar
Kryddolja
  • 1 dl olja
  • 1 msk honung
  • 1 msk senap
  • 1 röd eller grön chili
  • 1 msk hackade rosmarinblad

Grillspett med Iivari — Gör så här

  1. Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.
  2. Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
  3. Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.
  4. Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.
Grillkorvar

“Grillkorv är en av finländarnas absoluta favoriter och därför vill vi också göra våra grillkorvar så bra som möjligt. Det ska vara mycket kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Korvarna innehåller varken svål eller maskinurbenat kött – endast handskuret, finländskt kött av gris och nöt. Och om inte förr så när man smakar dem märker man nog det.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer