Iivarin vartaat

Iivarin vartaat 1

Tässä ohje herkullisiin Iivarin vartaisiin, joilla saat vaihtelua perinteiseen grillaamiseen. Perinteisten puisten varrastikkujen sijaan tässä ohjeessa makkara ja kasvikset pujotetaan rosmariinin varsiin. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4

Ainekset

  • 1 pkt (400 g) Snellman Iivari
  • 3 eri väristä paprikaa
  • 8–10 vahvaa rosmariinin vartta
Mausteöljy
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 punainen tai vihreä chili silputtuna
  • 1 rkl rosmariininlehtiä silputtuna

Iivarin vartaat — Ohje

  1. Aloita mausteöljystä, sekoita aineet isossa kulhossa pikasekoittajalla tai vispilällä.
  2. Pilko makkarat ja leikkaa pestyt paprikat neliöpaloiksi ja sekoita ne mausteöljyyn. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Riivi rosmariininvarsista lehdet tyvestä latvaan, jätä latvaan parin senttimetrin verran lehtiä. Pujota ainekset rosmariininvarsiin ja sipaise mausteöljyä päälle. Grillaa vartaat.
  4. Nauti raikkaan salaatin kanssa
Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä