
Quesadillat jauhelihatäytteellä
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Ohje
Ravintosisältö
Quesadilla — Juustovoileipä meksikolaiseen tapaan
Kuten nimestä voi jo arvatakin, Quesadilla on alkujaan meksikolainen ruoka. Nimensä se on saanut juustosta (espanjaksi queso), joka on tortillakuorien ohella tämän ruoan ainoa vakioainesosa; muina täytteinä voidaan oikeastaan käyttää mitä hyvänsä ruokakaapista milloinkin sattuu löytymään.
Quesadilla on periaatteessa meksikolainen versio lämpimästä juustovoileivästä. Leivän sijaan sen pohjana (ja kantena) toimii kuitenkin tortillalettu. Perinteisesti Meksikossa quesadillat on tehty useimmiten maissitortilloista mutta myös meillä paremmin saatavilla olevat vehnätortillat sopivat tarkoitukseen mainiosti.
Quesadilla valmistetaan levittämällä tortillakuoren päälle ensin juustoa ja muita haluttuja täytteitä, esimerkiksi lihaa eri muodoissa, kasviksia, papuja sekä salsaa, guacamolea tai muita maustekastikkeita. Tämän jälkeen päälle lisätään vielä toinen kerros juustoa sekä toinen tortilla kanneksi. Vaihtoehtoisesti quesadillan kansi voidaan tehdä myös asettamalla täytteitä vain tortillan toisella puoliskolle ja taittamalla toinen puoli pohjasta sen kanneksi.
Täytetty quesadilla viimeistellään paistamalla, jolloin juusto sulaa ja sitoo quesadillan täytteet ja kuoret yhteen. Paistamiseen käy niin paistinpannu, uuni kuin grillikin; hätätapauksessa pikaquesadillan voi tehdä myös mikroaaltouunissa lämmittämällä (olettaen että täytteet eivät vaadi kypsentämistä).
Paistamisen ansiosta quesadillasta tulee sekä herkullisen lämmintä ja mehevää että helppoa syödä! Useimmiten valmis quesadilla nimittäin leikataan vielä kätevän kokoisiksi annospaloiksi, jolloin syöminen onnistuu kätevästi käsin.