Siirry sisältöön
Quesadillat jauhelihatäytteellä

Quesadillat jauhelihatäytteellä

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

4

30min kokonaisaika

Helppo

Onko vieraita tulossa? Quesadilla on oivallinen ruokalaji, joka soveltuu vaikkapa isommallekin seurueelle tarjottavaksi! Kuten sanottua, quesadillat sopivat moneen tilaisuuteen. Meidän quesadillaresepti on helppo ja nopea tehdä ja mikä parasta, kokki voi hyvinkin kerätä kohteliaisuuksia tämän herkullisen reseptin avulla. Nämä quesadillat saavat täytteeksi tacomaustettua Kunnon jauhelihaa, jonka valmistamme tuoreesta pakastamattomasta suomalaisesta lihasta. Quesidalla sisältää myös juustoa, paprikaa ja tuoretta rucolaa. Halutessasi voit lisätä vaikkapa maissia, pekonia, fetajuustoa, avokadoa tai tomaattia – sinä valitset. Toisin sanoen, tämä quesadilla resepti on erinomainen vaihtoehto myös silloin, kun haluat tehdä aterian siitä mitä kotoa sattuu löytymään. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Quesadillat jauhelihatäytteellä
Mausteet
  • 0.2 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl mustapippuria
Täytteet
  • 6 kpl isoa tortillaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 0.5 kpl ruukkua rucolaa

Ohje

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista Kunnon jauheliha.
Lisää mausteet ja n 0,5 dl vettä. Anna lihan maustua, kunnes vesi on kiehahtanut pois. Maista.
Ota kolme tortillaa paketista ja levitä jokaiselle desilitran verran juustoa.
Lisää jauheliha, paprika ja rucola. Lisää toinen kerros juustoa.
Laita kunkin täytetyn tortillan päälle toinen tortilla kanneksi.
Lämmitä quesadillat pannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta noin pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tortillat pysyvät yhdessä.
Leikkaa quesadillat kolmioiksi ja tarjoile.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 913 kJ / 218 kcal 2282 kJ / 544 kcal
Rasva 9.2 g 22.9 g
- josta tyydyttynyttä 4.6 g 11.5 g
Hiilihydraatit 18 g 45.1 g
- josta sokereita 1.1 g 2.7 g
Proteiini 15 g 38 g
Ravintokuitu 1.4 g 3.5 g
Suola 0.4 g 1.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Quesadilla — Juustovoileipä meksikolaiseen tapaan

Kuten nimestä voi jo arvatakin, Quesadilla on alkujaan meksikolainen ruoka. Nimensä se on saanut juustosta (espanjaksi queso), joka on tortillakuorien ohella tämän ruoan ainoa vakioainesosa; muina täytteinä voidaan oikeastaan käyttää mitä hyvänsä ruokakaapista milloinkin sattuu löytymään.

Quesadilla on periaatteessa meksikolainen versio lämpimästä juustovoileivästä. Leivän sijaan sen pohjana (ja kantena) toimii kuitenkin tortillalettu. Perinteisesti Meksikossa quesadillat on tehty useimmiten maissitortilloista mutta myös meillä paremmin saatavilla olevat vehnätortillat sopivat tarkoitukseen mainiosti.

Quesadilla valmistetaan levittämällä tortillakuoren päälle ensin juustoa ja muita haluttuja täytteitä, esimerkiksi lihaa eri muodoissa, kasviksia, papuja sekä salsaa, guacamolea tai muita maustekastikkeita. Tämän jälkeen päälle lisätään vielä toinen kerros juustoa sekä toinen tortilla kanneksi. Vaihtoehtoisesti quesadillan kansi voidaan tehdä myös asettamalla täytteitä vain tortillan toisella puoliskolle ja taittamalla toinen puoli pohjasta sen kanneksi.

Täytetty quesadilla viimeistellään paistamalla, jolloin juusto sulaa ja sitoo quesadillan täytteet ja kuoret yhteen. Paistamiseen käy niin paistinpannu, uuni kuin grillikin; hätätapauksessa pikaquesadillan voi tehdä myös mikroaaltouunissa lämmittämällä (olettaen että täytteet eivät vaadi kypsentämistä).

Paistamisen ansiosta quesadillasta tulee sekä herkullisen lämmintä ja mehevää että helppoa syödä! Useimmiten valmis quesadilla nimittäin leikataan vielä kätevän kokoisiksi annospaloiksi, jolloin syöminen onnistuu kätevästi käsin.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle