Quesadillat jauhelihatäytteellä

Quesadilla jauhelihatäytteellä

Onko vieraita tulossa? Quesadilla on oivallinen ruokalaji, joka soveltuu vaikkapa isommallekin seurueelle tarjottavaksi!

Kuten sanottua, quesadillat sopivat moneen tilaisuuteen. Meidän quesadillaresepti on helppo ja nopea tehdä ja mikä parasta, kokki voi hyvinkin kerätä kohteliaisuuksia tämän herkullisen reseptin avulla. Nämä quesadillat saavat täytteeksi tacomaustettua Kunnon jauhelihaa, jonka valmistamme tuoreesta pakastamattomasta suomalaisesta lihasta. Quesidalla sisältää myös juustoa, paprikaa ja tuoretta rucolaa. Halutessasi voit lisätä vaikkapa maissia, pekonia, fetajuustoa, avokadoa tai tomaattia – sinä valitset. Toisin sanoen, tämä quesadilla resepti on erinomainen vaihtoehto myös silloin, kun haluat tehdä aterian siitä mitä kotoa sattuu löytymään.

Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

4 30 min

Ainekset

 • 400 g Snellmanin kunnon jauhelihaa
Mausteet
 • 0.2 tl suolaa
 • 2 tl roomankuminaa
 • 2 tl paprikajauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1 tl mustapippuria
Täytteet
 • 6 isoa tortillaa
 • 1 pkt (150g) raastettua juustoa
 • punaista paprikaa, ohuina viipaleina
 • rucolan lehtiä

Quesadillat jauhelihatäytteellä — Ohje

 1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista Kunnon jauheliha.
 2. Lisää mausteet ja n 0,5 dl vettä. Anna lihan maustua, kunnes vesi on kiehahtanut pois. Maista.
 3. Ota kolme tortillaa paketista ja levitä jokaiselle desilitran verran juustoa.
 4. Lisää jauheliha, paprika ja rucola. Lisää toinen kerros juustoa.
 5. Laita kunkin täytetyn tortillan päälle toinen tortilla kanneksi.
 6. Lämmitä quesadillat pannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta noin pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tortillat pysyvät yhdessä.
 7. Leikkaa quesadillat kolmioiksi ja tarjoile.

Vinkki!

Kokeile jauhelihaquesadillojen lisäksi myös täältä löytyvää pekonitäytteisten quesadillojen reseptiämme sekä nopeita quesadilla sandwicheja.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Quesadilla — Juustovoileipä meksikolaiseen tapaan

Kuten nimestä voi jo arvatakin, Quesadilla on alkujaan meksikolainen ruoka. Nimensä se on saanut juustosta (espanjaksi queso), joka on tortillakuorien ohella tämän ruoan ainoa vakioainesosa; muina täytteinä voidaan oikeastaan käyttää mitä hyvänsä ruokakaapista milloinkin sattuu löytymään.

Quesadilla on periaatteessa meksikolainen versio lämpimästä juustovoileivästä. Leivän sijaan sen pohjana (ja kantena) toimii kuitenkin tortillalettu. Perinteisesti Meksikossa quesadillat on tehty useimmiten maissitortilloista mutta myös meillä paremmin saatavilla olevat vehnätortillat sopivat tarkoitukseen mainiosti.

Quesadilla valmistetaan levittämällä tortillakuoren päälle ensin juustoa ja muita haluttuja täytteitä, esimerkiksi lihaa eri muodoissa, kasviksia, papuja sekä salsaa, guacamolea tai muita maustekastikkeita. Tämän jälkeen päälle lisätään vielä toinen kerros juustoa sekä toinen tortilla kanneksi. Vaihtoehtoisesti quesadillan kansi voidaan tehdä myös asettamalla täytteitä vain tortillan toisella puoliskolle ja taittamalla toinen puoli pohjasta sen kanneksi.

Täytetty quesadilla viimeistellään paistamalla, jolloin juusto sulaa ja sitoo quesadillan täytteet ja kuoret yhteen. Paistamiseen käy niin paistinpannu, uuni kuin grillikin; hätätapauksessa pikaquesadillan voi tehdä myös mikroaaltouunissa lämmittämällä (olettaen että täytteet eivät vaadi kypsentämistä).

Paistamisen ansiosta quesadillasta tulee sekä herkullisen lämmintä ja mehevää että helppoa syödä! Useimmiten valmis quesadilla nimittäin leikataan vielä kätevän kokoisiksi annospaloiksi, jolloin syöminen onnistuu kätevästi käsin.