
Grillivartaat
Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g1h
4
Helppo
Ainekset
Mehevät grillivartaat
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 8 kpl tuoretta ananaspalaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl punasipulia
- pitkiä bambugrillitikkuja
- 1 kpl Rapeat salvianlehdet:
Rapeat salvianlehdet:
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 0.25 dl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
-
Ota sisäfilee huoneenlämpöön ja mausta se reilulla suolalla ja pippurilla.
-
Halkaise pesty chili, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vinottain ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa punasipuli neljään osaan, poista kuoret. Levitä pekoniviipaleet työlaudalle, jaa chilisuikaleet viipaleille ja kääri ananaspalat pekoniviipaleisiin.
-
Liota grillitikkuja 15 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele sisäfilee kuutioiksi ja työnnä lihat, ananaspalat ja sipulilohkoviipaleet grillitikkuihin vuorotellen.
-
Grillaa, pariloi tai paista grillivartaat.
-
Paista salvianlehdet kuumassa öljytilkassa ruskeiksi ja rapeiksi ja nosta ne kypsien vartaiden päälle. Tarjoile grillivartaat esimerkiksi halloumisalaatin kanssa.
Vinkki!
- Voit halutessasi myös marinoida sisäfileekuutiota hetken, ennen kuin laitat ne grillitikkuihin. Kokeile esimerkiksi Herra Snellmanin yleismarinadia lihalle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 643 kJ / 154 kcal | 1414 kJ / 338 kcal |
Rasva | 7.5 g | 16.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 2.1 g | 4.6 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 4 g |
Proteiini | 19 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.