Oemotståndliga baconspett
1h
4
Lätt
Ingredienser
Oemotståndliga baconspett
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 8 skivor färsk ananas
- 1 röd chili
- 1 rödlök
- långa grillpinnar av bambu
- 1 Krispiga salviablad:
Krispiga salviablad:
- 0.5 kruka salvia
- 0.25 dl olja
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Lyft fram köttet i rumstemperatur. Tvätta och skär upp chilin. Ta bort fröna, och skär i tunna strimlor. Skär rödlöken i fyra bitar och ta bort skalet. Lägg ut baconskivorna, och strö över chilistrimlorna. Rulla in ananasskivorna i baconskivorna.
Blöt grillpinnarna 15 minuter i kallt vatten. Trä köttet, ananasskivorna och lökklyftorna i tur och ordning på pinnarna.
Grilla eller stek baconspetten.
Stek salviabladen i het olivolja tills det är bruna och krispiga, och lägg dem på spetten.
Servera med halloumisallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 643 kJ / 154 kcal | 1414 kJ / 338 kcal |
Fett | 7.5 g | 16.5 g |
- varav mättat fett | 2.1 g | 4.6 g |
Kolhydrat | 2.1 g | 4.6 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4 g |
Protein | 19 g | 42 g |
Fiber | 0.8 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.