Oemotståndliga baconspett

Oemotståndliga baconspett

När du tillreder spett är det bara din egen fantasti som sätter gränserna. Innerfilén av lantgris är en bra grund att bygga vidare på, och varvar du det med vår härliga bacon är framgången garanterad!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman innerfilé av lantgris
  • 8 skivor Snellmans Riktig bacon
  • 8 skivor färsk ananas
  • 1 röd chili
  • 1 rödlök
  • 4 långa grillpinnar av bambu
  • Krispiga salviablad:
  • 0.5 kruka salvia
  • 0.25 dl olja

Oemotståndliga baconspett — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur. Tvätta och skär upp chilin. Ta bort fröna, och skär i tunna strimlor. Skär rödlöken i fyra bitar och ta bort skalet. Lägg ut baconskivorna, och strö över chilistrimlorna. Rulla in ananasskivorna i baconskivorna.
  2. Blöt grillpinnarna 15 minuter i kallt vatten. Trä köttet, ananasskivorna och lökklyftorna i tur och ordning på pinnarna.
  3. Grilla eller stek baconspetten.
  4. Stek salviabladen i het olivolja tills det är bruna och krispiga, och lägg dem på spetten.
  5. Servera med halloumisallad.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer