Hoppa till innehållet
Oemotståndliga baconspett

Oemotståndliga baconspett

Innerfilé av lantgris ca 690 g

1h

4

Lätt

När du tillreder spett är det bara din egen fantasti som sätter gränserna. Innerfilén av lantgris är en bra grund att bygga vidare på, och varvar du det med vår härliga bacon är framgången garanterad!

Ingredienser

Oemotståndliga baconspett
Krispiga salviablad:
  • 0.5 kruka salvia
  • 0.25 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 svartpeppar

Instruktioner

Lyft fram köttet i rumstemperatur. Tvätta och skär upp chilin. Ta bort fröna, och skär i tunna strimlor. Skär rödlöken i fyra bitar och ta bort skalet. Lägg ut baconskivorna, och strö över chilistrimlorna. Rulla in ananasskivorna i baconskivorna.
Blöt grillpinnarna 15 minuter i kallt vatten. Trä köttet, ananasskivorna och lökklyftorna i tur och ordning på pinnarna.
Grilla eller stek baconspetten.
Stek salviabladen i het olivolja tills det är bruna och krispiga, och lägg dem på spetten.
Servera med halloumisallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 643 kJ / 154 kcal 1414 kJ / 338 kcal
Fett 7.5 g 16.5 g
- varav mättat fett 2.1 g 4.6 g
Kolhydrat 2.1 g 4.6 g
- varav sockerarter 1.8 g 4 g
Protein 19 g 42 g
Fiber 0.8 g 1.8 g
Salt 0.7 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan