Oemotståndliga baconspett

Oemotståndliga baconspett
4

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Kryddat spettkött av lantgris
  • 8 skivor Snellmans Riktig bacon
  • 8 skivor färsk ananas
  • 1 röd chili
  • 1 rödlök
  • 4 långa grillpinnar av bambu
  • Krispiga salviablad:
  • 0.5 kruka salvia
  • 0.25 dl olja

Oemotståndliga baconspett — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur. Tvätta och skär upp chilin. Ta bort fröna, och skär i tunna strimlor. Skär rödlöken i fyra bitar och ta bort skalet. Lägg ut baconskivorna, och strö över chilistrimlorna. Rulla in ananasskivorna i baconskivorna.
  2. Blöt grillpinnarna 15 minuter i kallt vatten. Trä köttet, ananasskivorna och lökklyftorna i tur och ordning på pinnarna.
  3. Grilla eller stek baconspetten.
  4. Stek salviabladen i het olivolja tills det är bruna och krispiga, och lägg dem på spetten.
  5. Servera med halloumisallad.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept