
Grillivartaat
4
Grillivartaat ovat helppo tapa yhdistellä omia suosikkimakuja. Tämän reseptin grillivartaat rakentuvat Maatiaispossun sisäfileen ympärille ja suussa sulavan kokonaisuuden kruunaa Kunnon pekoni. Kaikki Maatiaispossu-tuotteemme valmistetaan gm-vapaasta suomalaisesta lihasta.
Usein grillivartaat sisältävät lihan lisäksi vaikkapa tomaattia tai kesäkurpitsaa, mutta tässä tapauksessa lisämakua ja -väriä vartaisiin tuovat tuore ananas sekä chili.
Nämä grillivartaat katoavat nopeasti parempiin suihin, joten varmista grillatessasi, että jokaiselle syöjälle on oma vartaansa. Muuten saatat jäädä itse ilman!
Ainekset
Grillivartaat
- 1 Snellman Maatiaispossun sisäfilee
- 8 viipaletta Snellman Kunnon pekonia
- 8 reilun kokoista tuoreananaspalaa
- 1 punainen chili
- 1 punasipuli
- 4 pitkää bambugrillitikkua
Rapeat salvianlehdet
- 0.5 ruukkua salviaa
- 0.25 dl öljyä
- suolaa ja pippuria
Ohje
Ota sisäfilee huoneenlämpöön ja mausta se reilulla suolalla ja pippurilla.
Halkaise pesty chili, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vinottain ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa punasipuli neljään osaan, poista kuoret. Levitä pekoniviipaleet työlaudalle, jaa chilisuikaleet viipaleille ja kääri ananaspalat pekoniviipaleisiin.
Liota grillitikkuja 15 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele sisäfilee kuutioiksi ja työnnä lihat, ananaspalat ja sipulilohkoviipaleet grillitikkuihin vuorotellen.
Grillaa, pariloi tai paista grillivartaat.
Paista salvianlehdet kuumassa öljytilkassa ruskeiksi ja rapeiksi ja nosta ne kypsien vartaiden päälle. Tarjoile grillivartaat esimerkiksi halloumisalaatin kanssa.
Vinkkejä
Voit halutessasi myös marinoida sisäfileekuutiota hetken, ennen kuin laitat ne grillitikkuihin. Kokeile esimerkiksi Herra Snellmanin yleismarinadia lihalle.
Lisää Grillivartaiden reseptejä:
Grilliin sopivat erinomaisesti myös nämä vartaat: