Siirry sisältöön
Nyhtöhodari

Nyhtöhodari

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

2h 9min

20

Helppo

Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

Nyhtöhodari
Hodarisämpylät
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 11.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g voita
  • 1 kpl kananmunaa voiteluun
  • 1 dl seesaminsiemeniä
Pikkelöity punasipuli
  • 4 kpl punasipulia
  • 1 dl balsamicoa
  • 3 tl sokeria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 0.5 dl öljyä
Kaalisalaatti
  • 0.5 kpl valkokaalia raastettuna
  • 2 kpl porkkanaa raastettuna
  • 1 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä

Ohje

Hodarisämpylät
  1. Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon

  2. Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten

  3. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min

  4. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki

  5. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia

  6. Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita

  7. Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan

  8. Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin

  9. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä

  10. Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.

Pikkelöity punasipuli

Kuori ja siivuta punasipulit

Irrota renkaat toisistaan

  1. Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa

  2. Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min

  3. Ota kattila liedeltä ja lisää öljy

  4. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kaalisalaatti
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään

  2. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Kokoa nyhtöhodarit
  1. Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki
  1. Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat

  2. Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 190 g
Energia 1197 kJ / 287 kcal 2274 kJ / 545 kcal
Rasva 16.8 g 32 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 7.8 g
Hiilihydraatit 25.6 g 48.6 g
- josta sokereita 9 g 17.2 g
Proteiini 7 g 12 g
Ravintokuitu 1.9 g 3.7 g
Suola 1.6 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle