Siirry sisältöön
Nyhtöhodari

Nyhtöhodari

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

2h 9min

20

Helppo

Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

Nyhtöhodari
Hodarisämpylät
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 11.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g voita
  • 1 kpl kananmunaa voiteluun
  • 1 dl seesaminsiemeniä
Pikkelöity punasipuli
  • 4 kpl punasipulia
  • 1 dl balsamicoa
  • 3 tl sokeria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 0.5 dl öljyä
Kaalisalaatti
  • 0.5 kpl valkokaalia raastettuna
  • 2 kpl porkkanaa raastettuna
  • 1 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä

Ohje

Hodarisämpylät

Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon

Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten

Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min

Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki

Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia

Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita

Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan

Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin

Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä

Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.

Pikkelöity punasipuli

Kuori ja siivuta punasipulit

Irrota renkaat toisistaan

Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa

Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min

Ota kattila liedeltä ja lisää öljy

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kaalisalaatti

Sekoita kaikki aineet keskenään

Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Kokoa nyhtöhodarit

Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki

Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat

Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 190 g
Energia 1197 kJ / 287 kcal 2274 kJ / 545 kcal
Rasva 16.8 g 32 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 7.8 g
Hiilihydraatit 25.6 g 48.6 g
- josta sokereita 9 g 17.2 g
Proteiini 7 g 12 g
Ravintokuitu 1.9 g 3.7 g
Suola 1.6 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle