
Nyhtöhodari
All Natural Chorizo grillimakkara 230 g2h 9min
20
Helppo
Ainekset
Nyhtöhodari
- 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 200 g majoneesia
- 200 g chilikastiketta
- 200 g ketsuppia
- 200 g sinappia
- 2 dl paahdettua sipulirouhetta
- 200 g salaattia
- 200 g kurkkusalaattia
Hodarisämpylät
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 11.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 50 g voita
- 1 kpl kananmunaa voiteluun
- 1 dl seesaminsiemeniä
Pikkelöity punasipuli
- 4 kpl punasipulia
- 1 dl balsamicoa
- 3 tl sokeria
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 0.5 dl öljyä
Kaalisalaatti
- 0.5 kpl valkokaalia raastettuna
- 2 kpl porkkanaa raastettuna
- 1 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
Ohje
Hodarisämpylät
-
Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon
-
Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten
-
Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min
-
Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki
-
Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia
-
Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita
-
Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan
-
Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin
-
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
-
Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.
Pikkelöity punasipuli
Kuori ja siivuta punasipulit
Irrota renkaat toisistaan
-
Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa
-
Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min
-
Ota kattila liedeltä ja lisää öljy
-
Jäähdytä ennen tarjoilua.
Kaalisalaatti
-
Sekoita kaikki aineet keskenään
-
Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
Kokoa nyhtöhodarit
- Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki
-
Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat
-
Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 1197 kJ / 287 kcal | 2274 kJ / 545 kcal |
Rasva | 16.8 g | 32 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 7.8 g |
Hiilihydraatit | 25.6 g | 48.6 g |
- josta sokereita | 9 g | 17.2 g |
Proteiini | 7 g | 12 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 3.7 g |
Suola | 1.6 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.