Nyhtöhodari

Nyhtöhodari

Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

20

Ainekset

  • 2 Snellman All Natural Chipotle & Chorizo
  • Pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
  • kaalisalaattia (resepti alla)
  • majoneesia, chilikastiketta, ketsuppia ja sinappia
  • paahdettua sipulia
  • salaattia
  • kurkkusalaattia
Hodarisämpylät
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa (käytä 75 g, jos käytät gluteenitonta jauhoseosta)
  • 11.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g pehmeää voita
  • kananmunaa voiteluun
  • seesaminsiemeniä pinnalle
Pikkelöity punasipuli
  • 4 punasipulia
  • 1 dl balsamicoa
  • 3 tl sokeria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 0.5 dl öljyä
Kaalisalaatti
  • 0.5 valkokaali raastettuna
  • 2 porkkana raastettuna
  • 1 valkosipulikynsi murskattuna
  • 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai kasvisjoogurttia
All Natural Chipotle & Chorizo 1

Tee näin

  1. Hodarisämpylät: Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon
  2. Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten
  3. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min
  4. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki
  5. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia
  6. Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita
  7. Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan
  8. Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin
  9. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  10. Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.
  11. Pikkelöity punasipuli: Kuori ja siivuta punasipulit
  12. Irrota renkaat toisistaan
  13. Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa
  14. Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min
  15. Ota kattila liedeltä ja lisää öljy
  16. Jäähdytä ennen tarjoilua.
  17. Kaalisalaatti: Sekoita kaikki aineet keskenään
  18. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
  19. Kokoa nyhtöhodarit: Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki
  20. Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat
  21. Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.

Vinkki!

Nyhtöhodari-reseptivideo

Tämä nyhtöhodari-resepti löytyy myös YouTubesta.

Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä