Nyhtöhodari
Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.
20
Ainekset
-
- 2 Snellman All Natural Chorizo
- Pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
- kaalisalaattia (resepti alla)
- majoneesia, chilikastiketta, ketsuppia ja sinappia
- paahdettua sipulia
- salaattia
- kurkkusalaattia
- Hodarisämpylät
-
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa (käytä 75 g, jos käytät gluteenitonta jauhoseosta)
- 11.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 tl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 50 g pehmeää voita
- kananmunaa voiteluun
- seesaminsiemeniä pinnalle
- Pikkelöity punasipuli
-
- 4 punasipulia
- 1 dl balsamicoa
- 3 tl sokeria
- 0.5 tl mustapippuria
- ripaus suolaa
- 0.5 dl öljyä
- Kaalisalaatti
-
- 0.5 valkokaali raastettuna
- 2 porkkana raastettuna
- 1 valkosipulikynsi murskattuna
- 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 rkl sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä tai kasvisjoogurttia
Nyhtöhodari — Ohje
-
- Hodarisämpylät: Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon
- Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten
- Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min
- Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki
- Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia
- Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita
- Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan
- Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
- Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.
- Pikkelöity punasipuli: Kuori ja siivuta punasipulit
- Irrota renkaat toisistaan
- Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa
- Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min
- Ota kattila liedeltä ja lisää öljy
- Jäähdytä ennen tarjoilua.
- Kaalisalaatti: Sekoita kaikki aineet keskenään
- Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
- Kokoa nyhtöhodarit: Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki
- Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat
- Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.
Vinkki!
Nyhtöhodari-reseptivideo
Tämä nyhtöhodari-resepti löytyy myös YouTubesta.
Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.