Nyhtöhodari
Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.
20
Ainekset
-
- 2 Snellman All Natural Chorizo
- Pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
- kaalisalaattia (resepti alla)
- majoneesia, chilikastiketta, ketsuppia ja sinappia
- paahdettua sipulia
- salaattia
- kurkkusalaattia
- Hodarisämpylät
-
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa (käytä 75 g, jos käytät gluteenitonta jauhoseosta)
- 11.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 tl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 50 g pehmeää voita
- kananmunaa voiteluun
- seesaminsiemeniä pinnalle
- Pikkelöity punasipuli
-
- 4 punasipulia
- 1 dl balsamicoa
- 3 tl sokeria
- 0.5 tl mustapippuria
- ripaus suolaa
- 0.5 dl öljyä
- Kaalisalaatti
-
- 0.5 valkokaali raastettuna
- 2 porkkana raastettuna
- 1 valkosipulikynsi murskattuna
- 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 rkl sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä tai kasvisjoogurttia
Nyhtöhodari — Ohje
-
- Hodarisämpylät: Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon
- Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten
- Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min
- Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki
- Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia
- Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita
- Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan
- Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
- Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.
- Pikkelöity punasipuli: Kuori ja siivuta punasipulit
- Irrota renkaat toisistaan
- Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa
- Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min
- Ota kattila liedeltä ja lisää öljy
- Jäähdytä ennen tarjoilua.
- Kaalisalaatti: Sekoita kaikki aineet keskenään
- Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
- Kokoa nyhtöhodarit: Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki
- Grillaa tai paista pannulla Snellman All Natural -makkarat
- Asettele hodarisämpylöiden pohjaosat isolle tarjottimelle vieri viereen, lisää kaksi tai useampi makkaraa per sämpylä ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.
Vinkki!
Nyhtöhodari-reseptivideo
Tämä nyhtöhodari-resepti löytyy myös YouTubesta.
”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”
Kim, tuotekehittäjä