Pulled Hotdog

Pulled Hotdog

Detta recept från Tinskun keittiössä bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

20

Ingredienser

  • 2 Snellman All Natural Chorizo
  • picklad rödlök (recept nedan)
  • kålsallad (recept nedan)
  • majonnäs, chilisås, ketchup och senap
  • rostad lök
  • sallad
  • gurksallad
Hotdog-bröd (på plåt)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 msk salt
  • 50 g mjukt smör
  • ägg till smörjning
  • sesamfrön till ytan
Picklad rödlök
  • 4 rödlök
  • 1 dl balsamicoättika (röd)
  • 3 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • en nypa salt
  • 0.5 dl olja
Kålsallad:
  • 0.5 riven vitkål
  • 2 riven morot
  • 1 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk ättiksprit eller citronsaft
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk krossad svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil

Pulled Hotdog — Gör så här

  1. Börja med att baka bröden:
  2. Smula ner jästen och socker i fingervarm mjölk. Blanda salt och mjöl och blanda ner lite i taget i mjölkblandningen under omrörning
  3. Knåda degen i 10 minuter i en köksassistent. Tillsätt det mjuka smöret och knåda en liten stund till.
  4. Låt degen jäsa i en halvtimme under en handduk. Rulla degen till 2 längder och skär den i bitar med tjockleken av ca. 2-3 fingrar.
  5. Placera bollarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper en bit ifrån varandra. Låt jäsa under en handduk på en torr och varm plats i åtminstone en timme
  6. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ugnens nedre del på 220 grader i 10-15 minuter.
  7. Instruktioner till inlagd rödlök:
  8. Skala och skiva rödlöken. Lösgör ringarna från varandra.
  9. Sätt alla ingredienser förutom oljan i en kastrull och låt sjuda. Låt den puttra sakta och rör om ibland i ca 7 minuter.
  10. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt olja. Låt svalna innan servering.
  11. Instruktioner till kålsallad:
  12. Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen en halvtimme.
  13. Låt hotdog-plåten svalna en stund och skär upp bröden på mitten. Sätt ihop bottendelarna på en stor serveringsbricka och tillsätt valfria fyllningar.

Tips!

Kolla video!

Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer