Pulled Hotdog
Detta recept från Tinskun keittiössä bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
20
Ingredienser
-
- 2 Snellman All Natural Chorizo
- picklad rödlök (recept nedan)
- kålsallad (recept nedan)
- majonnäs, chilisås, ketchup och senap
- rostad lök
- sallad
- gurksallad
- Hotdog-bröd (på plåt)
-
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 11.5 dl vetemjöl
- 1 tsk socker
- 1 msk salt
- 50 g mjukt smör
- ägg till smörjning
- sesamfrön till ytan
- Picklad rödlök
-
- 4 rödlök
- 1 dl balsamicoättika (röd)
- 3 tsk socker
- 0.5 tsk svartpeppar
- en nypa salt
- 0.5 dl olja
- Kålsallad:
-
- 0.5 riven vitkål
- 2 riven morot
- 1 krossade vitlöksklyftor
- 2 msk ättiksprit eller citronsaft
- 1 msk senap
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk krossad svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
Pulled Hotdog — Gör så här
-
- Börja med att baka bröden:
- Smula ner jästen och socker i fingervarm mjölk. Blanda salt och mjöl och blanda ner lite i taget i mjölkblandningen under omrörning
- Knåda degen i 10 minuter i en köksassistent. Tillsätt det mjuka smöret och knåda en liten stund till.
- Låt degen jäsa i en halvtimme under en handduk. Rulla degen till 2 längder och skär den i bitar med tjockleken av ca. 2-3 fingrar.
- Placera bollarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper en bit ifrån varandra. Låt jäsa under en handduk på en torr och varm plats i åtminstone en timme
- Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ugnens nedre del på 220 grader i 10-15 minuter.
- Instruktioner till inlagd rödlök:
- Skala och skiva rödlöken. Lösgör ringarna från varandra.
- Sätt alla ingredienser förutom oljan i en kastrull och låt sjuda. Låt den puttra sakta och rör om ibland i ca 7 minuter.
- Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt olja. Låt svalna innan servering.
- Instruktioner till kålsallad:
- Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen en halvtimme.
- Låt hotdog-plåten svalna en stund och skär upp bröden på mitten. Sätt ihop bottendelarna på en stor serveringsbricka och tillsätt valfria fyllningar.
Tips!
Kolla video!
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.