
Nakkirisotto
Kunnon nakki 400 g40min
4
Helppo
Ainekset
Nakkirisotto
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 2 kpl porkkanaa
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 100 g herkkusieniä
- 1 dl vihreitä papuja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl currya
- 3 dl risottoriisiä
- 6 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 dl kermaa
- 0.25 tl chiliä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Pilko porkkana, sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota nämä pannulla ja anna hautua hetken.
-
Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää curry, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa, sekoita koko ajan.
-
Lisää riisi ja sekoita, varo polttamasta riisiä. Lisää 2 dl vettä ja sekoita riisiä koko ajan.
-
Kun neste on haihtunut lähes kokonaan niin lisää jälleen 2 dl vettä, lihaliemikuutio ja kuullotetut kasvikset. Anna porista ja sekoita välillä. Pilko herkkusienet, pavut ja nakit. Ruskista nakit pannulla, lisää joukkoon sienet ja pavut.
-
Kun risoton neste on haihtunut niin lisää jälleen 2 dl vettä ja nakit. Anna porista ja lisää lopuksi 1 dl kermaa ja mausteet nakkirisottoon.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 669 kJ / 161 kcal | 3012 kJ / 722 kcal |
Rasva | 9.7 g | 43.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g | 13.4 g |
Hiilihydraatit | 12.9 g | 58.2 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 7.5 g |
Proteiini | 5 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 5.5 g |
Suola | 0.9 g | 4.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.