Jauheliharisotto sienillä
25min
4
Helppo
Ainekset
Jauheliharisotto sienillä
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 6 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 3 dl jasminriisiä
- 1 kpl salottisipulia
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Kiehauta vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutio. Lisää riisi ja keitä se pehmeäksi (12-14 minuuttia) välillä sekoittaen.
Silppua sipuli hienoksi ja kuullota voissa pannulla.
Pilko sienet karkeaksi ja paista kuullotetun sipulin kanssa.
Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Sekoita pannulla ainesten joukkoon 1 rkl soijakastiketta.
Kaada riisistä vesi ja anna sen vetäytyä hetken ennen kuin yhdistät sen muiden ainesten kanssa risotoksi.
Tarjoile valmis sieni-jauheliharisotto tuoreella timjamilla tai muilla yrteillä koristeltuna.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 573 kJ / 136 kcal | 1832 kJ / 434 kcal |
Rasva | 3.3 g | 10.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 5.7 g |
Hiilihydraatit | 18.4 g | 59 g |
- josta sokereita | 0.3 g | 0.9 g |
Proteiini | 9 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.7 g |
Suola | 0.7 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.