Köttfärsrisotto med svamp

Sieni-jauheliharisotto 1

En smakrik röra som mättar. Resterna blir en bra matlåda till jobbet.

4

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning, ekologisk
  • 3 dl jasminris
  • 1 schalottenlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk sojasås
  • smör till stekning

Köttfärsrisotto med svamp — Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.
  2. Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer