Köttfärsrisotto med svamp

Betygsatt 0 av 5
Sieni-jauheliharisotto 1

En smakrik röra som mättar. Resterna blir en bra matlåda till jobbet.

4

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning, ekologisk
  • 3 dl jasminris
  • 1 schalottenlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk sojasås
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.
  2. Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept