Kesäkeitto nakeilla
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kesäkeitto nakeilla
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl naurista
- 0.5 kpl palsternakkaa
- 14 dl vettä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 200 g varhaiskaalia
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl kukkakaalia
- 8 kpl ruusukaalia
- 1 dl herneitä
Yrtti-ranskankerma
- 150 g ranskankermaa
- 1 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 tl sinappia
- 0.25 tl suolaa
Ohje
Pilko nakit
Kuori ja paloittele juurekset. Pane ne kattilaan, lisää vesi, mausteet ja suola. Keitä 2 minuuttia
Lisää suikaloitu kaali, sipuli, paloiteltu kukkakaali ja ruusukaalit. Keitä 5 minuuttia
Lisää pilkotut nakit ja herneet, kuumenna kiehuvaksi
Käännä lämpö pois ja anna keiton hautua kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista
Annostele yrtti-ranskankerma keittoannoksen päälle. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Yrtti-ranskankerma
Sekoita ranskankerma, yrttisilppu ja mausteet.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 420 g | |
---|---|---|
Energia | 532 kJ / 128 kcal | 2233 kJ / 538 kcal |
Rasva | 9.2 g | 38.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 17.3 g |
Hiilihydraatit | 4.2 g | 17.6 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 15.4 g |
Proteiini | 6 g | 23 g |
Ravintokuitu | 3.3 g | 13.8 g |
Suola | 1 g | 4.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.