Siirry sisältöön
Kesäkeitto nakeilla

Kesäkeitto nakeilla

Kunnon nakki 400 g

30min

4

Helppo

Kesäkeitto on perinteinen suomalainen maitopohjainen kasviskeitto, jonka valmistuksen peruselementtejä ovat uuden sadon raikkaat porkkanat, perunat, kukkakaali ja herneet. Lisäksi kesäkeittoon voi heittää oman mielen mukaan muita kesän ensimmäisiä vihanneksia ja juureksia kuten lanttua tai naurista ja palsternakkaa sekä retiisejä. Kesäkeiton voi halutessaan suurustaa tai sakeuttaa esimerkiksi tuorejuustolla. Kesäkeittoohjeen pääosassa ovat kasvikset sekä Kunnon nakit, joilla on helppo tuunata perinteinen kesäkeitto astetta ruokaisammaksi. Tarjoile kesäkeitto nakeilla herkullisen yrtti-ranskankerman kera!

Ainekset

Kesäkeitto nakeilla
  • 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl naurista
  • 0.5 kpl palsternakkaa
  • 14 dl vettä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 200 g varhaiskaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 0.5 kpl kukkakaalia
  • 8 kpl ruusukaalia
  • 1 dl herneitä
Yrtti-ranskankerma
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
  • 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl sinappia
  • 0.25 tl suolaa

Ohje

  1. Pilko nakit

  2. Kuori ja paloittele juurekset. Pane ne kattilaan, lisää vesi, mausteet ja suola. Keitä 2 minuuttia

  3. Lisää suikaloitu kaali, sipuli, paloiteltu kukkakaali ja ruusukaalit. Keitä 5 minuuttia

  4. Lisää pilkotut nakit ja herneet, kuumenna kiehuvaksi

  5. Käännä lämpö pois ja anna keiton hautua kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista

  6. Annostele yrtti-ranskankerma keittoannoksen päälle. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Yrtti-ranskankerma
  1. Sekoita ranskankerma, yrttisilppu ja mausteet.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 420 g
Energia 532 kJ / 128 kcal 2233 kJ / 538 kcal
Rasva 9.2 g 38.7 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 17.3 g
Hiilihydraatit 4.2 g 17.6 g
- josta sokereita 3.7 g 15.4 g
Proteiini 6 g 23 g
Ravintokuitu 3.3 g 13.8 g
Suola 1 g 4.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kesäkeitto on perinteinen suomalainen maitopohjainen kasviskeitto, jonka valmistuksen peruselementtejä ovat uuden sadon raikkaat porkkanat, perunat, kukkakaali ja herneet. Lisäksi kesäkeittoon voi heittää oman mielen mukaan muita kesän ensimmäisiä vihanneksia ja juureksia kuten lanttua tai naurista ja palsternakkaa sekä retiisejä. Kesäkeiton voi halutessaan suurustaa tai sakeuttaa esimerkiksi tuorejuustolla. Kesäkeittoohjeen pääosassa ovat kasvikset sekä Kunnon nakit, joilla on helppo tuunata perinteinen kesäkeitto astetta ruokaisammaksi. Tarjoile kesäkeitto nakeilla herkullisen yrtti-ranskankerman kera!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle