Kesäkeitto nakeilla

Kesäkeitto nakeilla 1

Kesäkeitto on perinteinen suomalainen maitopohjainen kasviskeitto, jonka valmistuksen peruselementtejä ovat uuden sadon raikkaat porkkanat, perunat, kukkakaali ja herneet. Lisäksi kesäkeittoon voi heittää oman mielen mukaan muita kesän ensimmäisiä vihanneksia ja juureksia kuten lanttua tai naurista ja palsternakkaa sekä retiisejä. Kesäkeiton voi halutessaan suurustaa tai sakeuttaa esimerkiksi tuorejuustolla.

Kesäkeittoohjeen pääosassa ovat kasvikset sekä All Natural nakit, joilla on helppo tuunata perinteinen kesäkeitto astetta ruokaisammaksi. Tarjoile kesäkeitto nakeilla herkullisen yrtti-ranskankerman kera!

4

Ainekset

  • 1 pkt Snellman All Natural Nakkeja
  • 2 porkkanaa
  • 1 keltainen nauris tai pala lanttua
  • 1 pieni palsternakka
  • 13–15 dl vettä
  • 0.5 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 200 g varhaiskaalia
  • 1 sipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 8 ruusukaalia
  • 1 dl herneitä
Yrtti-ranskankerma
  • 1 rs (150 g) ranskankermaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl sinappia
  • 0.25 tl suolaa

Kesäkeitto nakeilla — Ohje

  1. Pilko nakit
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Pane ne kattilaan, lisää vesi, mausteet ja suola. Keitä 2 minuuttia
  3. Lisää suikaloitu kaali, sipuli, paloiteltu kukkakaali ja ruusukaalit. Keitä 5 minuuttia
  4. Lisää pilkotut nakit ja herneet, kuumenna kiehuvaksi
  5. Käännä lämpö pois ja anna keiton hautua kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista
  6. Annostele yrtti-ranskankerma keittoannoksen päälle. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
  7. Yrtti-ranskankerma
  8. Sekoita ranskankerma, yrttisilppu ja mausteet.

Vinkki!

Puuttuuko palsternakka, ehtikö varhaiskaalin sesonki jo mennä? Katso täältä yksinkertainen mutta herkullinen resepti perinteiseen nakkikeittoon.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä