Siirry sisältöön
Hampurilainen grillissä

Hampurilainen grillissä

Burgerjauheliha 20 % 650 g

20min

6

Helppo

Kotona tehty hampurilainen on herkkua! Hampurilaiset grillissä ovatkin mukava vaihtoehto vaikkapa makkaralle. Ja myös varsin vaivaton, sillä tankoon pakatusta burgerjauhelihasta leikkaa mehevät hampurilaispihvit vain muutamalla veitsenvedolla! Mikäli ruokailijoita on enemmän, on hyvä idea asettaa esille erilaisia täytteitä ja mausteita, jolloin jokainen voi koota hampurilaisen makunsa mukaan. Tällä tavoin hampurilainen on helppoa kesäruokaa vieraillekin! Grillissä valmistettu hampurilainen kruunaa kesäillan. Maista ja ihastu!

Ainekset

Hampurilainen grillissä
Muut ainesosat
  • 6 kpl hampurilaissämpylää
  • 6 kpl cheddarjuustoviipaletta
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 6 rkl sinappia
  • 6 rkl ketsuppia
  • 1 dl karamellisoitua sipulia

Ohje

Leikkaa burgerjauhelihasta haluamasi paksuiset pihvit, mausta ja grillaa.

Nosta juustoviipaleet pihvien päälle sulamaan aivan paistamisen loppuvaiheessa. Pihvit on helpompi grillata parilalla tai muurikkapannulla.

Huomaathan, että ritilällä lämpö ei saa olla liian kova, jotta pihvit ehtivät kypsyä palamatta

Paista nopeasti myös pekonit ja lämmitä leivät joko grillin yläritilällä tai nopeasti grillissä

Kokoa hampurilaiset ja lisää mieleisesi mausteet ja täytteet. Hyviä täytevaihtoehtoja ovat esimerkiksi Herra Snellmanin karamellisoitu sipuli, kotitekoinen ketsuppi ja kotitekoinen sinappi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1326 kJ / 318 kcal 2652 kJ / 636 kcal
Rasva 19.8 g 39.6 g
- josta tyydyttynyttä 8.6 g 17.1 g
Hiilihydraatit 17.3 g 34.5 g
- josta sokereita 5.4 g 10.8 g
Proteiini 17 g 34 g
Ravintokuitu 1 g 2.1 g
Suola 1.8 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle