Grillivartaat
4
1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Mehevät grillivartaat
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 8 kpl tuoretta ananaspalaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl punasipulia
- pitkiä bambugrillitikkuja
- 1 kpl Rapeat salvianlehdet:
Rapeat salvianlehdet:
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 0.25 dl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Ota sisäfilee huoneenlämpöön ja mausta se reilulla suolalla ja pippurilla.
Halkaise pesty chili, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vinottain ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa punasipuli neljään osaan, poista kuoret. Levitä pekoniviipaleet työlaudalle, jaa chilisuikaleet viipaleille ja kääri ananaspalat pekoniviipaleisiin.
Liota grillitikkuja 15 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele sisäfilee kuutioiksi ja työnnä lihat, ananaspalat ja sipulilohkoviipaleet grillitikkuihin vuorotellen.
Grillaa, pariloi tai paista grillivartaat.
Paista salvianlehdet kuumassa öljytilkassa ruskeiksi ja rapeiksi ja nosta ne kypsien vartaiden päälle. Tarjoile grillivartaat esimerkiksi halloumisalaatin kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi myös marinoida sisäfileekuutiota hetken, ennen kuin laitat ne grillitikkuihin. Kokeile esimerkiksi Herra Snellmanin yleismarinadia lihalle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 643 kJ / 154 kcal | 1414 kJ / 338 kcal |
Rasva | 7.5 g | 16.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 2.1 g | 4.6 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 4 g |
Proteiini | 19 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.