Pyttipannu
4
15min työaika + 15min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pyttipannu
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 280 g
- 8 kpl keitettyä perunaa
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 1 tl öljyä paistamiseen
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Pilko perunat ja sipuli kuutioiksi. Paloittele nakit.
Aloita paistaminen kuullottamalla sipulia. Lisää muutaman minuutin päästä perunat ja nakit pannulle.
Kun pyttipannu on saanut mukavasti väriä, siirrä lautasille odottamaan ja paista jokaiselle ruokailijalle vielä kanamuna. Vaihtoehtoisesti voit toki paistaa kananmunat myös toisessa pannussa samalla kun pyttipannu ruskistuu.
Vinkki!
Kokeile tarjota pyttipannu pitaleivällä! Laita pitaleivän täytteeksi pyttipannua, paistettu kanamuna ja salaattia. Lisää haluamasi mausteet ja nauti!
Pyttipannun voi valmistaa hyvin myös pieniksi kuutioiksi pilkotuista raaoista perunoista, tällöin paistamiseen kuitenkin kuluu hieman enemmän aikaa. Lopputulos on silloin toisaalta myös rapeampi, ja monien mielestä pyttipannu onkin parasta juuri näin valmistettuna.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 664 kJ / 160 kcal | 1594 kJ / 383 kcal |
Rasva | 11.3 g | 27.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.2 g | 10.1 g |
Hiilihydraatit | 7.1 g | 17 g |
- josta sokereita | 0.7 g | 1.7 g |
Proteiini | 8 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.2 g |
Suola | 0.9 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.