Siirry sisältöön
Pyttipannu

Pyttipannu

Kunnon kuoreton nakki 280 g

4

15min työaika + 15min kokonaisaika

Helppo

Pyttipannu on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Se maistuu koko perheelle ja on nopea valmistaa – varsinkin, jos raaka-aineet sattuvat olemaan valmiiksi kypsennettyjä tähteitä! Pyttipannu onkin mitä loistavin tapa välttää ruokahävikkiä. Perinteinen pyttipannu sisältää yleensä nakkeja tai makkaraa ja paistettuja perunoita, mutta niiden lisäksi pyttipannuun voi käyttää mitä jääkapista sattuu kulloinkin löytymään: lihapullia, kinkkua, meetvurstia, tomaattia, paprikaa, keitettyjä makaraoneja… Vain mielikuvitus on rajana!

Ainekset

Pyttipannu

Ohje

Pilko perunat ja sipuli kuutioiksi. Paloittele nakit.

Aloita paistaminen kuullottamalla sipulia. Lisää muutaman minuutin päästä perunat ja nakit pannulle.

Kun pyttipannu on saanut mukavasti väriä, siirrä lautasille odottamaan ja paista jokaiselle ruokailijalle vielä kanamuna. Vaihtoehtoisesti voit toki paistaa kananmunat myös toisessa pannussa samalla kun pyttipannu ruskistuu.

Vinkki!

Kokeile tarjota pyttipannu pitaleivällä! Laita pitaleivän täytteeksi pyttipannua, paistettu kanamuna ja salaattia. Lisää haluamasi mausteet ja nauti!

Pyttipannun voi valmistaa hyvin myös pieniksi kuutioiksi pilkotuista raaoista perunoista, tällöin paistamiseen kuitenkin kuluu hieman enemmän aikaa. Lopputulos on silloin toisaalta myös rapeampi, ja monien mielestä pyttipannu onkin parasta juuri näin valmistettuna.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 664 kJ / 160 kcal 1594 kJ / 383 kcal
Rasva 11.3 g 27.2 g
- josta tyydyttynyttä 4.2 g 10.1 g
Hiilihydraatit 7.1 g 17 g
- josta sokereita 0.7 g 1.7 g
Proteiini 8 g 19 g
Ravintokuitu 0.5 g 1.2 g
Suola 0.9 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle