Pyttipannu

Pyttipannu Kunnon nakeista

Pyttipannu on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Se maistuu koko perheelle ja on nopea valmistaa – varsinkin, jos raaka-aineet sattuvat olemaan valmiiksi kypsennettyjä tähteitä! Pyttipannu onkin mitä loistavin tapa välttää ruokahävikkiä.

Perinteinen pyttipannu sisältää yleensä nakkeja tai makkaraa ja paistettuja perunoita, mutta niiden lisäksi pyttipannuun voi käyttää mitä jääkapista sattuu kulloinkin löytymään: lihapullia, kinkkua, meetvurstia, tomaattia, paprikaa, keitettyjä makaraoneja… Vain mielikuvitus on rajana!

4 15 min

Ainekset

  • 1 pkt Snellmanin Kunnon kuorettomia nakkeja (280 g)
  • keitettyjä perunoita (n. 6-8)
  • 1 iso sipuli
  • 4 kananmunaa
  • öljyä ja voita paistamiseen

Pyttipannu — Ohje

  1. Pilko perunat ja sipuli kuutioiksi. Paloittele nakit.
  2. Aloita paistaminen kuullottamalla sipulia. Lisää muutaman minuutin päästä perunat ja nakit pannulle.
  3. Kun pyttipannu on saanut mukavasti väriä, siirrä lautasille odottamaan ja paista jokaiselle ruokailijalle vielä kanamuna. Vaihtoehtoisesti voit toki paistaa kananmunat myös toisessa pannussa samalla kun pyttipannu ruskistuu.

Vinkki!

Kokeile tarjota pyttipannu pitaleivällä! Laita pitaleivän täytteeksi pyttipannua, paistettu kanamuna ja salaattia. Lisää haluamasi mausteet ja nauti!

Pyttipannun voi valmistaa hyvin myös pieniksi kuutioiksi pilkotuista raaoista perunoista, tällöin paistamiseen kuitenkin kuluu hieman enemmän aikaa. Lopputulos on silloin toisaalta myös rapeampi, ja monien mielestä pyttipannu onkin parasta juuri näin valmistettuna.

Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit