Nautaa ja sahramirisottoa
4
40min työaika + 1h 10min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Nautaa ja sahramirisottoa
- 1 kpl Snellman Petite tender n. 380 g 1-2 kpl
- 0.75 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 12 kpl timjamin vartta
- 30 g voita paistamiseen
Sahramirisotto
- 2 dl valkoviiniä
- 5 dl kanalientä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g risottoriisiä
- 1 kpl pussia (á 0,5 g) sahramia
- 50 g parmesaaniraastetta
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
Ohje
Hiero liha suolalla ja pippurilla ja anna seistä huoneen lämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 120 °C
Ruskista fileen pinta valkosipuli-timjamivoissa. Siirrä paistinpannu hellaita uuniin (jos paistinpannu ei kestä uunia voit laittaa lihan uunivuokaan) ja paista uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 54 °C.
Ota liha uunista ja peitä foliolla. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista
Kiehauta valkoviini ja kanaliemi. Paista öljytyssä paistinpannussa pilkottu sipuli. Lisää riisi ja sahrami oman maun mukaan ja anna paistua hetki
Lisää 3-4 erässä lämmin liemi risottopannun niin että, neste ehtii imeytyä riisiin, ennenkuin seuraava era kaadetaan päälle. Risotto on valmis kun riisi on vähän al dente, valmistusaika on noin 20 minuuttia
Lisää parmesaani, tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmiilla risotolla on kermainen ja puolinestemäinen koostumus.
Tarjoile viipaloidun petite tenderin ja parmesaanin kanssa.
Vinkki!
Voit myös käyttää 1/2 tl kurkumaa sahramin sijaan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 310 g | |
---|---|---|
Energia | 642 kJ / 153 kcal | 1991 kJ / 475 kcal |
Rasva | 6.8 g | 21 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 8.6 g |
Hiilihydraatit | 13.3 g | 41.3 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 1.9 g |
Proteiini | 10 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 1.9 g |
Suola | 1.1 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.