
Nautaa ja sahramirisottoa
1h 10min (josta aktiivista 40min)
4
Keskitaso
Ainekset
Nautaa ja sahramirisottoa
- 1 kpl Snellman Petite tender n. 380 g 1-2 kpl
- 0.75 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 12 kpl timjamin vartta
- 30 g voita paistamiseen
Sahramirisotto
- 2 dl valkoviiniä
- 5 dl kanalientä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g risottoriisiä
- 1 kpl pussia (á 0,5 g) sahramia
- 50 g parmesaaniraastetta
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
Ohje
- Hiero liha suolalla ja pippurilla ja anna seistä huoneen lämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 120 °C
- Ruskista fileen pinta valkosipuli-timjamivoissa. Siirrä paistinpannu hellaita uuniin (jos paistinpannu ei kestä uunia voit laittaa lihan uunivuokaan) ja paista uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 54 °C.
- Ota liha uunista ja peitä foliolla. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista
- Kiehauta valkoviini ja kanaliemi. Paista öljytyssä paistinpannussa pilkottu sipuli. Lisää riisi ja sahrami oman maun mukaan ja anna paistua hetki
- Lisää 3-4 erässä lämmin liemi risottopannun niin että, neste ehtii imeytyä riisiin, ennenkuin seuraava era kaadetaan päälle. Risotto on valmis kun riisi on vähän al dente, valmistusaika on noin 20 minuuttia
- Lisää parmesaani, tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmiilla risotolla on kermainen ja puolinestemäinen koostumus.
- Tarjoile viipaloidun petite tenderin ja parmesaanin kanssa.
Vinkki!
- Voit myös käyttää 1/2 tl kurkumaa sahramin sijaan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 310 g | |
---|---|---|
Energia | 642 kJ / 153 kcal | 1991 kJ / 475 kcal |
Rasva | 6.8 g | 21 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 8.6 g |
Hiilihydraatit | 13.3 g | 41.3 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 1.9 g |
Proteiini | 10 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 1.9 g |
Suola | 1.1 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.