Kartoffelsalat
6
30min työaika + 1h 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kartoffelsalat (tysk potatissallad)
- 1 kg perunaa
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita noin 15 min, valuuta vesi pois
Pilko sipulit ja ruskista pannulla, lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, sinappi ja omenaviinietikka. Anna kiehua hetken
Pilko ruohosipuli. Kaada mausteliemi ja ruohosipulit perunoiden päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
Anna tekeytyä vähintään tunnin.
Vinkki: Voit jo valmistaa perunasalaatin jo edellisenä iltana ja säilyttää sitä jääkaapissa siihen asti, kun tarjoilet sen.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 253 kJ / 60 kcal | 581 kJ / 138 kcal |
Rasva | 1 g | 2.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 1.4 g |
Hiilihydraatit | 10.6 g | 24.3 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.5 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.