 
        
              Kartoffelsalat
1h 45min (josta aktiivista 30min)
6
Helppo
Ainekset
Kartoffelsalat (tysk potatissallad)
- 1 kg perunaa
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
- 
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita noin 15 min, valuuta vesi pois 
- 
Pilko sipulit ja ruskista pannulla, lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, sinappi ja omenaviinietikka. Anna kiehua hetken 
- 
Pilko ruohosipuli. Kaada mausteliemi ja ruohosipulit perunoiden päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita 
- 
Anna tekeytyä vähintään tunnin. 
- 
Vinkki: Voit jo valmistaa perunasalaatin jo edellisenä iltana ja säilyttää sitä jääkaapissa siihen asti, kun tarjoilet sen. 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 230 g | |
|---|---|---|
| Energia | 253 kJ / 60 kcal | 581 kJ / 138 kcal | 
| Rasva | 1 g | 2.4 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 1.4 g | 
| Hiilihydraatit | 10.6 g | 24.3 g | 
| - josta sokereita | 1.5 g | 3.5 g | 
| Proteiini | 1 g | 3 g | 
| Ravintokuitu | 0.8 g | 1.8 g | 
| Suola | 0.7 g | 1.5 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
 
           
           
          