
Kartoffelsalat
1h 45min (josta aktiivista 30min)
6
Helppo
Ainekset
Kartoffelsalat (tysk potatissallad)
- 1 kg perunaa
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita noin 15 min, valuuta vesi pois
-
Pilko sipulit ja ruskista pannulla, lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, sinappi ja omenaviinietikka. Anna kiehua hetken
-
Pilko ruohosipuli. Kaada mausteliemi ja ruohosipulit perunoiden päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
-
Anna tekeytyä vähintään tunnin.
-
Vinkki: Voit jo valmistaa perunasalaatin jo edellisenä iltana ja säilyttää sitä jääkaapissa siihen asti, kun tarjoilet sen.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 253 kJ / 60 kcal | 581 kJ / 138 kcal |
Rasva | 1 g | 2.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 1.4 g |
Hiilihydraatit | 10.6 g | 24.3 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.5 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.