Siirry sisältöön
Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike

Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike

30min

6

Keskitaso

Kanarian perunat eli ryppyperunat valmistetaan haihduttamalla vesi kattilasta. Kanarian perunat sopivat tarjottavaksi hyvin esimerkiksi grillatun pihvin kanssa. Mehevä Mojo Rojo -kastike kruunaa aterian. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
  • 1 kg perunaa
  • 1 l vettä
  • 100 g suolaa
Mojo Rojo -kastike
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 kpl viipaletta paahdettua paahtoleipää
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Ohje

Perunat

Huuhdo perunat. Laita perunat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä

Kaada pois melkein kaikki vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta vesi keittämällä. Ravistele kattilaa välillä. Kun perunat ovat kuvia, ryppyperunat ovat valmiita. Tarjoile Mojo kastikkeen kera.

Mojo Rojo -kastike

Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili ja paprika pieneksi. Kuori valkosipulit. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja tee sileä kastike.

Tarjoile Kanarian perunoiden ja lihan kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 230 kJ / 55 kcal 806 kJ / 192 kcal
Rasva 2.1 g 7.2 g
- josta tyydyttynyttä 0.3 g 1 g
Hiilihydraatit 7.8 g 27.4 g
- josta sokereita 1.3 g 4.6 g
Proteiini 1 g 3 g
Ravintokuitu 0.6 g 2 g
Suola 1.2 g 4.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle