Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
30min
6
Keskitaso
Ainekset
Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
- 1 kg perunaa
- 1 l vettä
- 100 g suolaa
Mojo Rojo -kastike
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl viipaletta paahdettua paahtoleipää
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Ohje
Perunat
Huuhdo perunat. Laita perunat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä
Kaada pois melkein kaikki vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta vesi keittämällä. Ravistele kattilaa välillä. Kun perunat ovat kuvia, ryppyperunat ovat valmiita. Tarjoile Mojo kastikkeen kera.
Mojo Rojo -kastike
Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili ja paprika pieneksi. Kuori valkosipulit. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja tee sileä kastike.
Tarjoile Kanarian perunoiden ja lihan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 230 kJ / 55 kcal | 806 kJ / 192 kcal |
Rasva | 2.1 g | 7.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.3 g | 1 g |
Hiilihydraatit | 7.8 g | 27.4 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 4.6 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 2 g |
Suola | 1.2 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.