Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
Kanarian perunat eli ryppyperunat valmistetaan haihduttamalla vesi kattilasta. Kanarian perunat sopivat tarjottavaksi hyvin esimerkiksi grillatun pihvin kanssa. Mehevä Mojo Rojo -kastike kruunaa aterian. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!
6
Ainekset
-
- 1 kg pieniä perunoita
- 1 l vettä
- 100 g suola
- Mojo Rojo -kastike
-
- 1 punainen paprika
- 1 punainen chili
- 1 paahdettu paahtoleipäviipale
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike — Ohje
- Perunat
-
- Huuhdo perunat. Laita perunat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä
- Kaada pois melkein kaikki vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta vesi keittämällä. Ravistele kattilaa välillä. Kun perunat ovat kuvia, ryppyperunat ovat valmiita. Tarjoile Mojo kastikkeen kera.
- Mojo Rojo -kastike
-
- Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili ja paprika pieneksi. Kuori valkosipulit. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja tee sileä kastike.
- Tarjoile Kanarian perunoiden ja lihan kera.
Vinkki!
Jos tekee mieli uuniperunoita, katso kahden eri täytteen uuniperunat.