Siirry sisältöön
Täytetyt herkkusienet

Täytetyt herkkusienet

Kunnon pekoni 150 g

6

30min kokonaisaika

Helppo

Täytetyt herkkusienet ovat suosittu kesäherkku. Ne valmistuvat pienen alkuvalmistelun jälkeen helposti grillissä tai uunissa. Herkkusienten täytteeksi sopivat erinomaisesti tuorejuusto, sulatejuusto tai vaikkapa sinihomejuusto. Pekonin rasva ja sulava juusto tekevät sienestä todella maukkaan, joten näitä kannattaa valmistaa kerralla enemmän. Näiden sienien ympärille on kääritty herra Snellmanin Kunnon pekonia, jonka suussa sulava maku ja murea rakenne syntyvät hitaalla kypsennyksellä ja aidoilla leppäsavustuksella. Kokeile täytettyjä herkkusieniä Herra Snellmanin reseptillä!

Ainekset

Täytetyt herkkusienet

Ohje

Poista herkkusienistä kanta ja täytä ne juustolla, kääräise pari pekonisiivua jokaisen sienen ympärille ja asettele ne uunivuokaan tai pellille.

Paista täytetyt herkkusienet uunissa 220 asteessa. Paistoaika on noin 20 minuuttia tai kunnes sienet ovat pehmenneet.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa täytetyt herkkusienet grillissä. Silloin kannattaa kiinnittää pekonit herkkusienten ympärille cocktailtikkujen avulla, jotta sienten kääntely sujuu ongelmitta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 80 g
Energia 1377 kJ / 332 kcal 1101 kJ / 266 kcal
Rasva 27.7 g 22.1 g
- josta tyydyttynyttä 11.6 g 9.3 g
Hiilihydraatit 1.8 g 1.4 g
- josta sokereita 1.7 g 1.4 g
Proteiini 18 g 15 g
Ravintokuitu 0.5 g 0.4 g
Suola 2.4 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle