Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon

Täytetyt herkkusienet

Det finns mycket man kan svepa in i bacon för att förhöja smakupplevelsen. En sommarklassiker är helt klart rejäla champinjoner och receptet kunde inte vara enklare. Fyllningen väljer du själv, färskost, smältost eller varför inte blåmögelost? Välj själv, variera och njut!

3

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 2 pkt Herra Snellmans Riktig bacon
  • smältost, färskost eller blåmögelost

Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon — Gör så här

  1. Rensa svampen och bryt loss foten. Fyll svampen med ost och svep in den i några skivor bacon.
  2. Placera i en ugnsform eller på en plåt och grädda i 220 grader i ungefär 20 minuter eller tills svampen blivit härligt mjuk.
  3. Du kan också tillredan rätten på grillen, men då kan det löna sig att använda en cocktailpinne för att hålla ihop "paketet".
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer