Hoppa till innehållet
Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon

Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon

Riktig bacon 150 g

6

30min total tid

Lätt

Det finns mycket man kan svepa in i bacon för att förhöja smakupplevelsen. En sommarklassiker är helt klart rejäla champinjoner och receptet kunde inte vara enklare. Fyllningen väljer du själv, färskost, smältost eller varför inte blåmögelost? Välj själv, variera och njut!

Ingredienser

Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon

Instruktioner

Rensa svampen och bryt loss foten. Fyll svampen med ost och svep in den i några skivor bacon.

Placera i en ugnsform eller på en plåt och grädda i 220 grader i ungefär 20 minuter eller tills svampen blivit härligt mjuk.
Du kan också tillredan rätten på grillen, men då kan det löna sig att använda en cocktailpinne för att hålla ihop ”paketet”.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 80 g
Energi 1377 kJ / 332 kcal 1101 kJ / 266 kcal
Fett 27.7 g 22.1 g
- varav mättat fett 11.6 g 9.3 g
Kolhydrat 1.8 g 1.4 g
- varav sockerarter 1.7 g 1.4 g
Protein 18 g 15 g
Fiber 0.5 g 0.4 g
Salt 2.6 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan