Siirry sisältöön
Espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunakas

1h

8

Helppo

Espanjalainen perunamunakas sopii esimerkiksi lisukkeeksi lihalle ja makkaralle. Toisinaan tämä annos voi mennä myös aamupalana, iltapalana ja kevyenä ateriana. Ota tämä monipuolinen annos kokeiluun ja ihastu. Voit halutessasi lisätä mukaan meidän laadukkaasta valikoimasta erilaisia suikaleita tai leikkeleitä.

Ainekset

Espanjalainen perunamunakas
  • 4 kpl perunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria

Ohje

Kuori ja viipaloi sipuli ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet öljyssä pannulla. Sekoita hyvin ja anna porista noin 10 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä.

Muista sekoittaa. Vatkaa kananmunat kulhossa ja kaada sekaan hieman jäähtynyt peruna-sipuliseos, sekoita ja annan vetäytyä noin 15 min. Laita voita pannulle ja kaada seos paistumaan.

Painele pinta tasaiseksi. Anna paistua matalalla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Käännä paistos halutessasi, käytä lautasta apuvälineenä kääntämiseen. Anna munakkaan jäähtyä ja tarjoa sen huoneenlämpöisenä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 70 g
Energia 875 kJ / 211 kcal 612 kJ / 148 kcal
Rasva 18.3 g 12.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.9 g 2.1 g
Hiilihydraatit 6.7 g 4.7 g
- josta sokereita 0.9 g 0.6 g
Proteiini 5 g 4 g
Ravintokuitu 0.6 g 0.4 g
Suola 0.6 g 0.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle